BIST 9.755
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,06
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu markanın bilgisayarına sahipseniz şifreleriniz çalınmış olabilir!

Pahalı ancak kaliteli bilgisayarlarıyla bilinen dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden biri olan Dell, dün yaptığı bir açıklamayla kullanıcılarından şifrelerini değiştirmelerini istedi.

Abone ol

9 Kasım tarihinde sunucularına bir saldırı düzenlenebileceğini açıklayan ABD merkezli bilgisayar devi Dell, mühendislerinin olayı çok hızlı şekilde engellediğini belirtti. Şirket, saldırının hemen ardından bir iç soruşturma başlatıldığını ve saldırının amacının tespit edildiğini açıkladı.

Saldırı sonucu yapılan çalışmada ise saldırganların, bazı kullanıcıların isimlerine, elektronik posta adreslerine ve “gizli” şifrelerine ulaşmış olabilecekleri ifade edildi.

Verileri görüntüleyebilirler
Saldırganların sunucularda saklanan bazı verileri görüntüleyebildiklerini aktaran Dell, verilerin sunucuların dışına çıkartılıp çıkartılmadığından emin değil. Ancak saldırganların asıl amacı kullanıcılara ait kredi kartı verilerini ya da dolandırıcılık değildi.

Şifre değiştirme uyarısı geldi
Bir tedbir olarak kullanıcılarından şifrelerini değiştirmelerini isteyen Dell, özellikle Dell.com adresinde kullanılan, kullanıcı adı ve şifreleriyle bilgisayarındaki kullanıcı adı ve şifreleri aynı olan kullanıcılarından şifre değişikliği istediğini belirtti.

Bütün bu şifre değişikliği isteğinin, saldırganların çabalarını tamamen beyhude çıkarmak adına yapıldığı anlatılırken, Dell kullanıcılarının endişe duymamaları, muhtemelen herhangi bir verinin sunucular dışına çıkarılamadığı tekrar hatırlatıldı.