BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Bu makarna üç dakikada pişiyor

Bayanlar ve üniversite öğrencileri için makarna! Makarna tam 3 dakikada pişiyor...

Abone ol

Sektörün önde gelen şirketlerinden Selva, 3 dakikada servise hazır hale getirilebilen makarna geliştirdi. Yeni yiyecek, önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek. 'Şipşak Makarna' adı verilen ürüne, en çok çalışan bayanların ve üniversite öğrencilerinin ilgi göstermesi bekleniyor.

Normal makarnaların 8-10 dakikada piştiğini belirten Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, "Yeni ürünümüz ise birkaç dakika pişecek. Türkiye'de olmayan yeni bir ürünü piyasaya sürüyoruz." dedi. Şipşak Makarna'nın dağıtımının belli yerlerde başladığını ifade eden Karakuş, yakında tüm Türkiye'de yeni makarnanın konuşulacağını aktardı. Yeni kampanyalarında çalışan kesimi ve öğrencileri dikkate aldıklarını belirten Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, bu sayede satışlarında önemli bir artış beklediklerini dile getirdi.

Selva Gıda, ekonomik krizi pratik çözümlere yönelerek aşma yolunu tercih etti. Şirket, yeni hazırladığı Çorba Keyfi, Salata Keyfi ve Ziyafet Sofrası gibi makarna çeşitleriyle adından söz ettiriyor. Küresel kriz öncesinde şirket bünyesinde ve ambalajlarda ciddi değişikliklerin yapıldığını ifade eden Mehmet Karakuş, bu sayede krizde yara almaktan kurtulduklarını dile getirdi. Şirketin bu dönemde hem görsel hem de yazılı basına verdiği reklamlar, Selva'nın tanınırlığını yüzde 69 oranında artırdı. 2009 yılında 80 milyon TL'lik ciro hedeflediklerini kaydeden Genel Müdür, bunun büyük bir kısmının ihracattan geleceğini dile getirdi. Selva Gıda'da 280 kişi çalışıyor. 2010'da istihdam artırılacak.