BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu laboratuvarda insanı uyutuyorlar!

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, bünyesinde 'Uyku Laboratuvarı'nın hizmete girdiğini açıkladı.

Abone ol

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı ve Astım-Alerji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akaya, ‘Uyku Laboratuvar’ının hizmete girdiğini açıkladı.

SDÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı ve Astım-Alerji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akaya, ‘Uyku Laboratuvar’ının Göller Bölgesi’ndeki en iyi laboratuvarlardan biri olduğunu ifade etti. Uykuda oluşan solunum bozukluklarının tespiti için kurulan laboratuvarda polisografi adı verilen aletin kullanıldığını kaydeden Prof. Dr. Ahmet Akaya,“Hasta tahlilleri yapıldıktan sonra laboratuvarda bir akşam yatırılıyor.Burada beyin hareketleri, göz hareketleri, solunum hareketleri, solunum durmaları, kanda oksijen düzeyi, karbondioksit düzeyi, bacak hareketleri, kalp atımları ve hareketleri, karın hareketleri sabaha kadar bilgisayar ortamında tespit ediliyor. Uyku sırasında hastanın hormonları, anormal hareketleri bilgisayarda kaydedilip, incelenip rapor haline getiriliyor” dedi.

Uykuda solunum bozuklukları bulgularının sabah baş ağrısı, aşırı yorgunluk, aşırı uyku hali olarak açıklayan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı ve Astım-Alerji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akaya, kurulan merkezin akredite edilmiş bir laboratuvar olduğunu da sözlerine ekledi.