BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.485,94
HABER /  DÜNYA

Bu köyde telefonlar çekmiyor

Reşat Nuri Güntekin’in ‘Çalıkuşu’ kitabına konu olan Bursa’nın Zeyniler köyünde baz istasyonu olmaması sebebiyle telefonlar çekmiyor. Köylül...

Abone ol

Reşat Nuri Güntekin’in ‘Çalıkuşu’ kitabına konu olan Bursa’nın Zeyniler köyünde baz istasyonu olmaması sebebiyle telefonlar çekmiyor. Köylüler evlerin çatısına veya yüksek yerlere çıkarak iletişim kurmaya çalışıyor.
Bursa şehir merkezine sadece 3 kilometre uzaklıkta, 95 hanede 500’e yakın vatandaşın ikamet ettiği Zeyniler köyünde GSM şirketlerinin baz istasyonu bulunmuyor. İnternetin henüz gelmediği köyde evlerinde sabit telefon da bulunmadığından iletişim sıkıntısı yaşayan köylüler, cep telefonlarıyla iletişim kurabilmek için evlerinin çatısına ya da yüksek yerlere çıkmak zorunda kalıyor. Elektriğe de geçtiğimiz aylarda kavuşan Zeyniler köyü sakinlerinden Ahmet Ercan, “Başvurumuzu yaptık. Daha işlemler sürüyor. Telefonun çektiği yerler var ama zor buluyoruz. Nokta vuruşu yapmaya çalışıyoruz. Elimizde telefonla geziyoruz. Nerede çekiyorsa orada duruyoruz. Sabit telefon hiçbir yerde yok. Cep telefonu ile iletişim sağlamaya çalışıyoruz. Bursa’ya yakın olmasına rağmen konuşamıyoruz” dedi.
Köylülerden Hasan Yıldırım ise, acil durumlarda telefonla iletişim kurmakta zorlandıklarını, hastaları araçla kendilerinin hastaneye götürmek zorunda kaldıklarını belirtti.
Köy muhtarı Mahmut Yıldırım ise, “Elektriğin gelmesi bizim için iyi oldu ama telefon sıkıntımız var. Telefonlarımız çekerse iyi olur. Telefonla konuşmak için yüksek tepelere çıkıyoruz. Ben buradan GSM operatörlerine sesleniyorum. Hiçbir GSM operatörünün burada hattı yok. Her zaman kapsama alanı dışında kalıyoruz. Bıktık artık. Altyapıdan vazgeçtik. Millet şehirde baz istasyonunu kaldırmaya çalışıyor, biz baz istasyonu kurulması için haykırıyoruz” dedi.
(İHA)