BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Bu köy oy kullanmadı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Kapı kaya köyü sakinleri cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmadı. <br/>Siverek ilçesine 16 kilometre...

Abone ol

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Kapı kaya köyü sakinleri cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmadı.
Siverek ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan 1999-2014 tarihleri arasında 3 dönem belde belediyeliği yapan daha sonra Büyükşehir yasası ile birlikte mahalleye dönüştürülen Kapıkaya köyü, siyasilerin seçim öncesinde kendilerine verilen vaatleri yerine getirmediğini iddia ederek sandık başına gitmedi.
Köy sakinlerinden Sadık Başaran yaptığı açıklamada; “Biz köy olarak boykot kararı aldık, köyümüzün sorunları var ve siyasetçiler tarafından bizlere verilen hizmet sözleri vardı, köyümüzün yol, elektrik, su ve sağlık ocağı sorunu var sorunlarımızın çözümü için hiçbir sonuç alamadık. İnsanlarımızın içecek suyumuz yok, hizmet gelmediği için oy kullanmayarak boykot ediyoruz. Seçim öncesi milletvekilleri tarafından bizlere yol söz verildi ancak yol yapımı için bırakılan malzeme seçim sonrası geri kaldırıldı ve bizde köy olarak verilen sözler tutulmadığı için boykot kararımızda kararlıyız ve oy kullanmayacağız” dedi.
1270 ve 1271 nolu sandıklarda görevli İlçe seçim kurulu tarafından görevlendirilen sandık başkanları dışında oy kullanılmayan sandıklar boş kaldı.
(İHA)