BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu kitap işte 'o kitap'!

İranlı Profesör Fathali M. Moghaddam, bu kitapta diktatörlüğün psikolojik analizini yaparken; halkların diktatörlükten nasıl korunabileceklerine ve nasıl kurtulabileceklerine dair paha biçilmez öneriler sunuyor.

Abone ol

İtaat, suskunluk, saldırganlık, korku, boyun eğme ve alışkanlıklarla sürdürülen diktatörlüğün psikolojisi…

İranlı Profesör Fathali M. Moghaddam, bu kitapta diktatörlüğün psikolojik analizini yaparken; halkların diktatörlükten nasıl korunabileceklerine ve nasıl kurtulabileceklerine dair paha biçilmez öneriler sunuyor.

“Diktatörlüğün Psikolojisi” küresel değişimlerin yaşandığı, demokrasi adına kaygı duyulan bu dönemde, merak edilen soruların cevabını ve dünyadaki farklı diktatörlük örneklerini bulabileceğiniz; psikolojik yaklaşımlarla sebep sonuç ilişkisine dayanan oluşumlara yer veren rehber niteliğinde bir kitap. Gölgede kalan pek çok soruya ışık tutan, her sonucun sebebini psikolojik açıdan da değerlendiren, tarih ve siyaset bilimini irdeleyerek geçmiş örneklerle sunan ve oturttuğu mantık çerçevesinde çıkış yolları sunan bir başucu rehberi.

DEMOKRASİ YOLUNDA AKIL TUTULMASINA SON VEREN BİR BAŞUCU REHBERİ

Georgetown Üniversitesi Profesörü Fathali M. Moghaddam tarafından kaleme alınan ve 2013 Mayıs’ında Sn. Emine Erdoğan’ın ABD ziyaretinde kendisine yazar tarafından hediye edilen kitap, o dönem çok merak edilmiş ve bu manidar hediyenin ne anlama geldiği sorgulanmıştı.

Türkiye’de 3P Yayıncılık tarafından yayımlanan “Diktatörlüğün Psikolojisi” herkesin anlayacağı dilde Türkçe’ye çevrilerek raflardaki yerini aldı.

“Diktatörlüğün Psikolojisi” sadece politika değil; toplumbilim, psikoloji, tarih ve incelemeye meraklı her yaştan her kesimin kaynak niteliğinde okuması gereken bir başucu rehberi. Kitapta, liderlik ve sosyal psikolojinin de incelendiği; okul, iş yaşamı ve günlük hayatta karşılaştığımız küçük büyük diktatörleri tanıma, anlama ve çözümlemeye dair ipuçlarını da bulabileceksiniz.

fft64_mf1461582.jpeg

Profesör Fathali M. Moghaddam

İran’da dünyaya geldi ve eğitimine erken yaşlarda İngiltere’de başladı. Birleşmiş Milletler’de ve Kanada McGill Üniversitesinde çalıştı. 1990 yılında Georgetown Üniversitesi’ne geçti. Halen aynı üniversitede Psikoloji Profesörü ve Çatışma Çözümü Programı Bölüm Direktörü olarak çalışmaktadır.

Son Dönemde Yayınlanmış olan kitaplarından bazıları;

Küreselleşme Terörizmi Nasıl Kamçılıyor / 2008
Yeni Küresel Güvensizlik / 2010
Çatışma Kelimeleri, Savaş Kelimeleri / 2010

Üçüncü Binyılın Psikolojisi / 2012

2012 Amerikan Psikoloji Topluluğu, Uluslararası Psikoloji Bölümü, Profesör Moghaddam’ı “Uluslararası Seçkin Psikolog Ödülü” ile ödüllendirmiştir.