BIST 9.704
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.422,01
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu kitap bir sosyal intihar girişimi

"Başlığa kanıp da kendine yapılmaması gerekenler rehberi bulduğunu sanıyorsan kitabı usulca yerine bırak"

Abone ol

Müge Seyhan Öztürk’ün “Nasıl evde kaldım?” adlı ilk romanı kitap raflarındaki yerini aldı. Destek Yayınları tarafından piyasaya çıkartılan kitap her kadın gibi pembe panjurlu ev düşleyip nikah masasında “evet” diyeceği günü beklerken büyük mutluluk sandığı bu emelinden nasıl mahrum kaldığını sorgulayan bir kadının trajikomik öyküsünü anlatıyor.

Yazar, koca bulmaktan ziyade şimdiye kadar nasıl olup da bulamadığını sorgulayan, hatalarının, kararlarının ve tercihlerinin sağlamasını yapan, bunu yaparken de kendisiyle dalga geçmekten geri kalmayan bir kadının hikayesini akıcı ve yalın diliyle anlatırken, her kadının içinde kendine ait izler bulabileceği detayların da altını ustalıkla çiziyor.

Sahi, nasıl evde kaldı?

Nasıl Evde Kaldım? ne bir rehber, ne de sonu mutlu biten bir aşk hikayesi sunuyor... Başlığa kanıp da kendine yapılmaması gerekenler rehberi bulduğunu sanıyorsan kitabı usulca yerine bırak diyor yazar... Ama anlattığı onca hikâyeden sonra “emin ol, sen de beyaz atlı prensine kavuşabilirsin” umudu vermeyeceğini de daha en başından söylüyor.

nasil-evde-kaldim.jpgHer bölümde yaşadığı kötü deneyimlerden edindiği çıkarımlarla nasıl evde kaldığını sorgulayan başkahraman konudan konuya atlarken, devam eden gündelik hayatından da kesitler vermeyi ihmal etmiyor.

Anlattığı birbirinden farklı hikâyelerle okuru çoğunlukla gülümsetecek, yer yer kendi hayatına dalıp götürecek, hiç beklemediği bir anda kahkaha atmasını sağlayacak, mizahi anlatımıyla keyifli, eğlenceli bir kitap deneyimi Nasıl Evde Kaldım?

Müge Seyhan Öztürk
Nasıl Evde Kaldım?
Destek Yayınları
Edebiyat
120 syf.
10 TL

Müge Seyhan Öztürk kimdir?

Ankara Charles de Gaulle Fransız Lisesi mezunu Müge Seyhan Öztürk, Fransa Ren­nes 2/UpperBrittany Üniversitesi’nde Görsel İşitsel İleti­şim Çalışmaları okudu.

Mezun olduğu 2003 yılında Türkiye’ye dönerek Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Medya ve İletişim Çalışmaları üzerine yük­sek lisans yaptı.

İş hayatına aynı fakültede araştırma görevlisi olarak atılanyazar, 2006 yılından itibaren film yapım şirketlerinde proje koordinatörü ve festival sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Yazın hayatına aynı yıllarda film kritik­leri ve kurumsal dergilere tematik yazılar yazarak başladı.

Kariyerine reklam sektöründe devam eden Müge Seyhan Öztürk, birkaç yıl reklam ve içerik yazarı olarak çalıştıktan sonra televizyon yazarlığına geçti. Halen senaryo yazarlığı yapmakta ve bir televizyon kanalında senaryo editörü olarak çalışmaktadır.