BIST 9.524
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.487,67

Bu kırmızılar sağlık saçıyor!

Bu kırmızılar sağlık saçıyor!

Yazın gelmesi ile birlikte sofralarımızı şenlendiren çilek, kiraz ve üzümler tam bir sağlık deposu!

Bu kırmızılar sağlık saçıyor!

Vücudumuzda besinlerin oksijen kullanarak enerjiye çevrilmesi sırasında serbest radikal adı verilen metabolik atıklar ortaya çıkar. Serbest radikallerin hücrelere saldırarak hasar meydana getirmesini oksidatif stres olarak tanımlamak mümkündür. Oksidatif stres sonrası bağışıklık sistemi zayıflar. Bu durumla baş edebilmemiz için antioksidan içeren besinlere ihtiyacımız vardır. Antioksidanlar, serbest radikalleri etkisiz hale getirerek vücudumuzu koruma ve bağışıklığı güçlendirme çabasındadır. Antioksidan maddelerden oldukça zengin oldukları için hücre ve damarlardaki hasarın önüne geçerler. Şişli Florence Nightangale Hastanesi'nden Diyetisyen Tuba Kayan Tapan anlatıyor...

Bu kırmızılar sağlık saçıyor!

Çilek: Çilek, iyi bir folik asit, C vitamini ve mangan kaynağıdır. Yüksek oranda lif içerir. İçerdiği flavanoidler sayesinde kanserden koruyucu etki gösterir. Enfeksiyonlara karşı koruyucudur. 150 gr çilek 48 kaloridir. Kalori içeriği düşük olması sebebiyle kilo vermek isteyenler için iyi bir tercih olacaktır.

Bu kırmızılar sağlık saçıyor!

Vişne: Düşük kalorili bir meyvedir. Antioksidan özellik göstermektedir. İçindeki melatonin sayesinde kan beyin bariyerini hızlıca geçerek sinir sisteminde etkilidir. Uykusuzluk ve baş ağrılarını hafifletmeye yönelik faydaları bulunmaktadır.

Bu kırmızılar sağlık saçıyor!

Kırmızı üzüm: İçerdiği antioksidan sayesinde kalp hastalıklarında olumlu etkisi vardır. Her gün 7-8 det çekirdekli kuru kırmızı üzümün tüketimi önerilir. Kansızlık durumunda iyi bir ara öğündür.