BIST 8.995
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.277,06
HABER /  GÜNCEL

Bu kez rektör öğrencilere yumurta attı

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Öğrenci Konseyi Toplantısı'nda kendisine verilen yumurta çikolataları öğrencilere attı.

Abone ol

Akınoğlu, ÇÜ Öğrenci Konseyi'nin Mithat Özsan Amfisinde düzenlediği "Öğrenciler Rektörle buluşuyor" konulu toplantıya katıldı.

Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Serdar Tat, toplantı öncesi "tatlı yiyelim tatlı konuşalım" diyerek bir sepet dolusu yumurta görünümlü çikolatayı Rektör Akınoğlu'na verdi. Akınoğlu da, verilen çikolataları "her zaman siz atacak değilsiniz ya. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım" diyerek izleyici koltuğundaki öğrencilere attı. Bu şakayı gülerek karşılayan öğrenciler, atılan yumurtaları havada yakalayarak yediler.

Prof. Dr. Akınoğlu, daha sonra yaptığı konuşmada, öğrencilerin sesini duyurmak için değişik eylem biçimleri olabileceğini, ancak bunların demokratik ölçüler içerisinde kalması gerektiğini söyledi.

ÖĞRENCİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Yumurta meselesinin günlerce kamuoyunu meşgul ettiğini kaydeden Akınoğlu, "Bu yumurtalar öğrenci konseyinin bana karşı jesti. Bu, birlikteliğin daha güzel olmasına yöneliktir. Tabi ki eleştiriler olsun, düşündüklerinizi, eksikliklerimizi söyleyin. Bunları birlikte çözmemiz lazım. Bu birlikteliği ne kadar geliştirirsek ülkemiz için de o kadar güzel olur. Bu yumurta jestinden dolayı öğrenci konseyine teşekkür ederim" dedi.

 KONSEYDE HER DÜŞÜNCEDEN ÖĞRENCİ VAR

Rektör Prof. Dr. Akınoğlu, öğrenci konseylerinin seçimle gelen öğrenci temsilcilerinden oluştuğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Konseylerde çok değişik görüşten öğrenciler var. Sadece kendisini düşünen değil, ülkesini düşünen ve farklı çözüm yolları önerebilen bir öğrenci profili önemli. Demokrasi artık günümüzde seçimle gelip, kıl payı bir grubun kazandığı, büyük çoğunluk elde ettiği, sadece kendisini seçen öğrencilerin temsiliyeti değildir. Bütün öğrencilerin sorumluluğunu üstlenmektedir. Bütün öğrencilere eşit bir şekilde davranış sergilemeli. Modern demokrasilerde sadece çoğunluğun düşünceleri değil, çoğunluğun azınlıklara karşı nasıl davrandığı da çağdaş demokrasinin ilgi alanlarından birisidir."

Öğretim üyelerinin de katıldığı etkinlikte Akınoğlu, öğrencilerin sorularını cevaplayarak, isteklerini de not aldı.