BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  GÜNCEL

Bu kez polis dolandırıcıları telefonla kandırdı

Dolandırıcılık ihbarı üzerine çalışma başlatan Bağcılar Asayiş Büro Amirliği ekipleri, zanlıyı böyle yakaladı.

Abone ol

Polis, dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 2 şüpheliyi, daha önce gözaltına aldığı arkadaşlarının telefonundan arayarak çağırdığı hastanede yakaladı. 

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen dolandırıcılık ihbarı üzerine çalışma başlatan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, telefonda kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişinin, çok sayıda vatandaşı terör örgütü üyesi olduklarını iddia ederek dolandırdığını tespit etti.

Dolandırıcılığı organize eden kişinin kimliğini ve Sancaktepe'de bir evde saklandığını belirleyen ekipler, adrese düzenlediği baskında şüpheliyi bulamadı. Evin çevresinde arama yapan ekipler, S.D'yi iki sokak aşağıda yakaladı.

Diğer iki şüpheliyi yakalamak için harekete geçen polis, gözaltındaki S.D'nin telefonundan diğer şüpheliler K.K. ve Z.A'yı aradı. Şüphelilere telefonda S.D'nin trafik kazasında yaralandığını ve durumunun iyi olduğunu ifade eden polis, S.D'nin aç olduğunu için yemek istediğini söyledi.

Ellerinde yemek ve içecekle Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen iki şüpheli, gözaltına alındı.

İMAMI 34 BİN LİRA İLE DOLANDIRDILAR

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan 3 şüphelinin, bir çok kişinin yanı sıra Siirt'in Eruh ilçesindeki bir köy imamını da ilk seferde 20 bin, ikinci seferde 14 bin lira olmak üzere toplam 34 bin lira dolandırdığı ortaya çıktı.

Polis, şüpheliler üzerinde çıkan çok sayıda cep telefonu ve sim kartını kriminal incelemeye gönderdi. Kartlarda yapılacak incelemeyle şebekenin başka mağdurlarının olup olmadığı ortaya çıkacak.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "örgüte üye olmak", "örgüte liderlik yapmak" ve "örgüt faaliyeti çerçevesinde iletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık yapmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, hiçbir kamu görevlisinin vatandaştan para talep etmeyeceğini, para talep edenlerin dolandırıcı olduklarını ve bu kişilerin polise ihbar edilmesi gerektiğini bildirdi.