BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.491,75
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Bu kez oğul Erbakan konuştu

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Muhammed Ali Fatih Erbakan, Milli Görüş'ün kendisini batılı kavramlarla değil ''Milletin şerefli tarihi ile tanımladığını'' ifade etti.

Abone ol

Fatih Erbakan, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda, Gençlik Kolları Teşkilatı Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İzmir'de, Ege Bölgesi'nde, partililerin, zor şartlar altında büyük sıkıntılarla mücadele verdiklerini belirtti.

Saadet Partisi üstünde bir süre önce oyunlar oynanmak istendiğini savunan Erbakan, şöyle devam etti:

''Saadet Partisi'ni Milli Görüş'ten, temel değerlerinden uzaklaştırarak AKP'nin bir ikiz kardeşi haline getirme planı sahneye konuldu. Bu plan sırasında İzmir'de, tüm delegelerle teşkilatınıza bağlı Milli Görüşçüler olarak sapa sağlam durdunuz. Bu planı en sert şekilde elinin tersiyle iten illerden biri İzmir oldu. Hepiniz birer çöl çiçeği, Üsamesiniz.''

Mili Görüş'ün milli, güçlü, süratli kalkınmayla yeniden büyük Türkiye'nin kurulmasını esas aldığını, ahlak ve maneviyat boyutunun bulunduğunu belirten Erbakan, şöyle devam etti:

''Geçen günlerde bir kilisede ayin yapıldı. İlk zamanlar 'kiliseleri tarihi eser olduğu için restore ettirmek istiyoruz' diyorlardı. Şimdi ayinlere izin vermeye başladılar. Bir tane Hristiyan cemaati olmayan Akdamar'da dışardan cemaat getirerek ayin yaptırdılar. Bunların arkasının gelmesi ve misyonerlik faaliyetlerinin artmasından endişe etmekteyiz. Milli Görüş kendisini milletimizin şerefli tarihi ile tanımlamıştır. Diğerleri kendilerini 'soluz, sağız, liberal demokratız' gibi batılı kavramlarla tanımlar.''