BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.301,00
HABER /  DÜNYA

Bu kez muhaliflere işkence suçlaması

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriyeli muhalifleri işkence yapmakla suçladı

Abone ol

Suriye'de Beşar Esad'a yönelik ayaklanma bir yılını doldururken, uluslararası insan hakları örgütleri bugüne dek pek çok kez hükümet güçlerini işkence yapmakla suçladı.

Suriye'deki işkenceler bugün yine gündeme geldi ancak bu kez suçlananlar muhalifler. Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü, muhaliflerin ele geçirdiği güvenlik güçleri ve Esad yandaşlarını işkenceyle öldürdüklerini iddia etti.

ŞEBİHA MİLİSİNİN ASILMA GÖRÜNTÜLERİ

Örgüt iddialarını 18 video görüntüsüyle de destekledi. İşkenceye maruz kalmış güvenlik güçlerinin görüntülerinin yer aldığı videolardan birinde, Şebiha milisi olduğu belirtilen bir kişi ağaca aslılıyor.

İddiaları gündeme taşıyan örgütün Ortadoğu sorumlusu Sarah Leah Whitson, "hükümetin gaddarlığı muhaliflerin yaptıkları için özür olamaz.Muhalif liderler, taraftarlarına hiç bir koşul altında işkence, kaçırma ve infaz eylemlerine girmemelerini açıkça anlatmalılar" diye konuştu.

MUHALİFLER DE GÖRÜNTÜ YAYINLADI

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün bu açıklamasının ardından bu kez de muhalifler yeni işkence görüntülerini yayınladı. Barışçıl Değişim İçin Özgür Şam Koalisyonu isimli muhalif grup, Haseke kentinde Suriye Anti-Terör Polisi Merkezi'nde (SMF) cep telefonuyla çekilen görüntüleri bir sosyal paylaşım sitesinde kamuoyuyla paylaştı.

Görüntülerde polislerin gözaltına aldıkları aktivistleri darbettikleri, yerde sürükledikleri ve kırbaçladıkları görülüyor.

Suriye'de muhaliflerin oluşturdukları Suriye Şehitleri Veritabanı'na göre, olayların başladığı geçen yıl Mart ayından bu yana 444 sivil işkencede hayatını kaybetti.

8000 KİŞİ ÖLDÜ

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre bir yıldır süren gösterilrde 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti.