BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.239,84
HABER /  GÜNCEL

Bu kez Gazi Mahallesi karıştı! FLAŞ

Nurtepe'de Halk Cephesi üyeleri ile HDP'liler arasında çıkan kavga bugün de sürdü. Çatışmalar bu kez Sancaktepe ve Gazi Mahalleleri'ne sıçradı.

Abone ol
Nurtepe’de Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim standının kaldırılmasını istedikleri iddiasıyla, Halk Cephesi üyeleriyle HDP’liler arasında dün akşam başlayan gerginlik bugün de devam etti. Olaylar Sancaktepe ve Gazi Mahallesi'ne de sıçradı.
 
Nurtepe Sokullu Caddesi üzerinde toplanan bir grup Halk Cephesi üyesi, HDP’lilerin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim standını kaldırmak istemesi üzerine gerginlik yaşandı. Gece bir grup caddede bekledi. 
 
Kavga gün içinde de zaman zaman sürdü. Taşlı sopalı kavgayı önlemek üzere olay yerine 14.00 sıralarında çok sayıda polis sevk edildi. TOMA ve akrep tabir edilen zırhlı polis araçlarıyla olayların yaşandığı caddeye giren polis, grupları dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombası kullandı. Atılan gazlardan mahalleli de etkilendi. Sokağa çıkan bir kadın 60 yaşındaki annesinin gazdan etkilendiğini söyleyerek 112 acil servisten telefonla yardım istedi. Olaylar devam ederken polisin mahalledeki bekleyişi sürüyo
 
HDP KONULA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI
 
Öte yandan HDP İstanbul il örgütü ise konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada "İstanbul Nurtepe’de Salı gecesi yaşanan ve bugün de diğer mahallelere taşınarak sürdürülmeye çalışılan gerginlik partimiz açısından kabul edilebilir değildir. HDP, Türkiye’nin demokratikleşmesi mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadelede herkes için demokrasi talebimiz, aynı zamanda herkesin özgürce siyaset yapması hedeflidir. HDP, hiçbir mekanda ve alanda siyaset yasaklarının olmadığı bir Türkiye özlemine sahiptir. Özgür Demokratik Alevi Derneği’nin standına yapılan engelleme ve saldırı bu anlamda kabul edilebilir değildir. Alevi toplumunun eşit yurttaş olma talepleri, siyasi iktidara ve egemen anlayışa karşı sürdürülen demokrasi ve özgürlük mücadelesinin son derece önemli bir parçasıdır. Bu anlamda HDP ve bileşenlerini, farklı halklar ve inanç grupları ile karşı karşıya getirmek, bir düşmanlaşma yaratma doğrultusundaki girişimler kabul edilebilir değildir. HDP, barış ve kardeşlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesini hiçbir kışkırtmaya yol vermeksizin sürdürecektir. Bugün Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanacak her tür gerginlik egemen güçlere yarayacaktır.
Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin son aşamasında, herhangi bir provokatif ortamın oluşmasına yol açmamak için, halkımızı, demokrasi ve barış güçlerini sağduyuya davet ediyoruz."denildi.
 
"KİREMİTLER HAVADA UÇUŞTU"
 
Bu arada Sancaktepe’de, dün Nurtepede yaşanan olayları protesto eden grupla karşıt grup arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Polis kavgaya tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.Çatılara çıkan göstericiler  polis araçlarına kiremit atarak karşılık verdi.
 
Saat 15.30 sıralarında meydana gelen olayda, Nurtepede dün yaşanan olayları protesto etmek için Ankara Caddesi üzerinde toplanan grupla karşıt grup arasında taşlı sopalı kavga yaşandı. Olay yerine geleh polis, TOMA ve Akrep tabir edilen zırhlı araçlarla kavgaya müdahale etti. Polis, her iki grubu dağıtmak için tazyikli su ve biber gazı kullandı. Olaylarda Halkların Derneği binası maddi hasara uğradı. Atılan gazlardan mahalleli de etkilendi
 
Dernek önünde barikat kurulurken, binanın çatısına çıkan bir kaç kişi söktükleri kiremitleri TOMA ve zırhlı araçların üzerine attı. Bölgede gerginlik devam ediyor.
 
GAZİ MAHALLESİ’NDE DE OLAYLAR ÇIKTI

Sultangazi Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi üzerinde toplanan bir grup, saat 16.30 sıralarında yolu trafiğe kapattı. Yolun kapatılması üzerine polis ekipleri gruba müdahale etti. Biber gazı ve TOMA’dan sıkılan tazyikli su ile müdahale edilen grup üyeleri ara sokaklara kaçtı. Polisin geri çekilmesi üzerine grup üyeleri ara sokaklardan yine caddeye çıktı. Polis ve göstericiler arasında gerginlik sürerken, polisin güvenlik önlemlerini arttırdığı görüldü.