BIST 9.150
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

Bu kez düğünden damat kaçtı

Genelde düğüne saatler kala zorla evlendirilen genç kız kaçar. Bildiğiniz gördüğümüz budur. Ama bu kez tersi oldu.

Abone ol

MUĞLA´da benzerine Türk filmlerinde rastlanır bir olay yaşandı. Nikahları 30 Ekim´de kıyılan çift, düğün hazırlığına başladı. Davetiyeler dağıtıldı, salon tutuldu, ev eşyaları hazırlandı ancak terziye takım elbisemi almaya gidiyorum diyen damat düğüne 6 gün kala kaçtı. Düğün iptal edilirken, gelinin ailesi perişan oldu. Damadın başka bir sevgilisi olduğu iddia edildi.

NİKAHLARI YAPILMIŞTI

Muğla´da uzun süre önce tanışan Songül Yıldız (21) ve Yunus Yeniaydın (24) geçen yıl evlenme kararı aldı. Ailelerin tanışmasının ardından, gençler nişanlandı. Nişanlı çift, 30 Ekim 2008 tarihinde resmi nikah yaparak evlenme cüzdanını aldı. Düğün törenini ise ev eşyalarını tamamladıktan sonra yapmaya karar verdiler. Düğün için tüm hazırlıklar yapıldı, davetiye bastırıldı ve dağıtıldı. Gelinlik ve damatlık alındı. 4-5 Temmuz 2009 tarihinde görkemli bir törenle dünya evine girmeye hazırlanan çift, son eksikleri kontrol etti.

6 GÜN ÖNCE KAÇTI

Düğüne 6 gün kala damat ´terziye gidiyorum´ diyerek geline cep telefonuyla mesaj attı. Bundan sonra damattan bir daha haber alınamadı. Yunus Yeniaydın´ın bekar evine giden gelinin babası Süleyman Yıldız, evdeki tüm eşyaların toplandığını gördü. Bunun üzerine damadın ailesiyle temasa geçildi ancak onların da Yunus Yeniaydın´dan haberleri olmadığı anlaşıldı. Damat Yeniaydın´ın, etrafındakilere Şanlıurfa´da bir arkadaşının yanına gittiğini söylediği öğrenildi. Bu arada Yunus Yeniaydın´ın bir başka kızla kaçtığı yolundaki haberler de yayıldı. Damadın düğüne 6 gün kala kaçması özellikle gelin Songül Yıldız´ı derinden etkiledi. Genç kızın ailesi büyük bir üzüntü yaşarken davetlilere tek tek ulaşılarak düğünün iptal edildiği bildirildi.

``HİÇBİR SORUNUMUZ YOKTU''

Olayın şokunu üstünden atamayan gelin Songül Yıldız, ``Hiçbir sorunumuz yoktu. Tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Davetiyelerimizi birlikte dağıttık. Son gün birlikte yemek yedik. Terziye gidiyorum diyerek ayrıldı. O gün Seni seviyorum mesajı attı. Rüya gibi bir düğün olacaktı. Nikahımızı da önceden yapmıştık. Ev eşyalarımızı aldık. Uzaktan baba tarafından akrabam olan bir kızla sürekli görüşüyormuş, onunla kaçtığını düşünüyoruz. Bunu öğrenince ellerim ayaklarım titredi. Baygınlık geçirmişim. Allah onun cezasını mutlaka verecek. Ortaya çıkmasını bekliyorum. Korkmasın, kaçmasın. Gelsin olan bitenleri bana anlatsın. Sevmiyorsa anlarım yine de eyvallah derim. Özür dilesin. Ancak özür dilese dahi kesinlikle onu kabul etmiyorum'' diye konuştu.

"DUL KALDIM''

Dul kaldığını ifade eden gelin Songül Yıldız, ``Evlilik cüzdanı elimde kaldım. Dul yerine geçiyorum. Aynı evde yaşamadık, birlikte olmadık ama resmi olarak dul görünüyorum. Bu gelinliği giyemedim, Allah da ona gelin yüzü göstermesin. Allah cezasını versin. Ev eşyalarımızı hazırladık. Bütün ev eşyalarını benim babam aldı. Her şey güzeldi, sadece düğün ve eğlence olacaktı. Bu olayın da Allahın bana bir takdiri olacağını düşünüyorum. Allah bana yardım edecek. Ben bu beyefendiyi çok sevmiştim. Karşıma çıkıp özür dilesin. Beyaz gelinliğimi kararttı Allah da onun dünyasını karartsın'' dedi.

"KIZIM PERİŞAN''

Muğla Belediyesi İtfaiyesi´nden emekli olan gelinin babası Süleyman Yıldız ``Her şeyi eksiksiz olarak hazırlamıştık. Nikah da yapılmıştı. Davetiyeleri dağıttıktan sonra damadın telefonlara cevap vermediğini söylediler. Damadın kaçtığını öğrenince ailesini aradık. Çok üzüldüm, büyük bir şok yaşadık. Moralimiz çok bozuldu, çok yıprandık. Tüm hazırlıkları yaptım, ev eşyalarını aldım her şeyi yaptım ama damat adayımız kaçtı. Kızım perişan'' dedi.