BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.434,95
HABER /  POLİTİKA

Bu kez çarşaf yerine başörtü

Sancaktepe ilçesinde yeni CHP üyelerine rozetleri takıldı. Bu kez çarşaf yerine geleneksel başörtü vardı.

Abone ol İstanbul'da yeni kurulan Sancaktepe ilçesinden CHP'ye üye olanlara törenle parti rozetleri takıldı. Bu kez fotoğraflara yansıyan karelerdeki kadın üyeler geleneksel şekilde başörtüsü takanlardı.

Sarıgazi Yıldız Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen törende, değişik partilere üye 1050 kişi CHP'ye üye oldu.

Törende konuşan CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, son günlerde yolsuzlukların üzerine gittiklerini söyledi.

İnsanların yoksulluk ve çaresizlikle savaştıklarını dile getiren Sevigen, kimi kişilerin ise Müslümanlığı kullanarak bir gecede milyarder olduklarını savundu. Sevigen, hükümetin, kimi kişileri zengin etmek için yasalar çıkardığını ileri sürerek, ''Biz, fakir fukaradan yanayız'' dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de Türkiye'de yolsuzluk, yoksulluk ve işsizlik olmak üzere 3 önemli sorun bulunduğunu belirterek, ''Bugüne kadar sadece bu iktidar değil, bundan önceki merkez sağ iktidarlar da dahil olmak üzere insanların dini duygularını sömürerek iktidar olanlar, maalesef bu ülkedeki yoksul vatandaşın sırtına 15 milyar dolar yolsuzluk bıraktılar'' diye konuştu.

İstanbul'da, çadırlarda yaşayan çok sayıda vatandaş bulunduğunu, yoksulluk ve işsizliğin artık had safhaya ulaştığını ifade eden Tekin, kentin trafik ve su gibi sorunlarının da çözülemediğini savundu.

Sevigen ve Tekin, daha sonra aralarında başörtülü kadınların da bulunduğu yeni üyelerden kimilerine parti rozetlerini taktılar.