BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,72
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu kaskın özellikleri sizi şaşırtacak!

Skully firması tarafından üretilen akıllı kask AR-1 piyasaya sürülecek.

Abone ol

Motorsiklet kullanırken çok dikatli olmak gerekiyor, iki teker üzerinde denge kadar güvenlik de çok önemli. Hele ülkemizin büyük şehirleri gibi trafik açısından karışık bölgelerde, motorsiklet sevenler ne kadar önlem alsalar az. İşte Skully firması piyasaya sürecekleri akıllı kask AR-1 ile bu tedbirlere büyük bir tane daha eklemeye niyetliler.

Skully AR-1 akıllı motorsiklet kaskının yaratıcısı Dr.Marcus Weller, birkaç defa motorsiklet kazası geçirdikten sonra bu daha güvenli sürüş için bu cihazı hayal etmiş. Bir gece rüyasında bu tasarımın öğelerini gören Weller, sabah kalkar kalkmaz böyle bir ürün aramış ama bulamayınca kendisi üretmeye karar vermiş.

Akıllı kaskın içerisi dolu, sensörler, işlemciler, arkaya bakan bir kamera, göz önünde mini bir ekran ve özelleştirilmiş Android işletim sistemi bulunuyor. Kullanıcı devamlı 180 derece açıyla arkasını görebiliyor, menülere sesle kumanda edebiliyor, GPS sayesinde harita ve navigasyon yönlendirmesine erişebiliyor, müzik dinleyebiliyor ve gelen aramalara cevap verebiliyor. Synapse ismi verilen bu platformda her şey sürücünün güvenliği düşünülerek tasarlanmış.

Skully’ye eşilk eden bir de akıllı telefon uygulaması var. Hem , hem de Android telefonunuza kaskı Bluetooth ile bağlıyorsunuz. Kaskın sistemi dokuz saat yetecek güçte bir bataryaya sahip. 2015’in Mayıs ayında piyasaya çıkacak Skully AR-1 kaskı önsipariş etmek için firmanın web sitesine buraya tıklayarak gidebilirsiniz.