BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,63
HABER /  GÜNCEL

Bu kadar benzerlik olur mu ?

Balıkesirspor, kendi armasının renklerini değiştirerek kullandığı iddiası ile Siirt Bilim Spor Kulübü’nü mahkemeye vermeye hazırlanıyo...

Abone ol

Balıkesirspor, kendi armasının renklerini değiştirerek kullandığı iddiası ile Siirt Bilim Spor Kulübü’nü mahkemeye vermeye hazırlanıyor.
Siirt’te 2010 yılında kurulan ve 2011 yılında aktif olarak faaliyet gösteren Siirt Bilim Spor Kulübü’nün arması ile Balıkesirspor’un arması arasındaki büyük benzerlik kırmızı beyazlı ekibin yöneticilerinin dikkatini çekti. Taekwondo, Judo, Güreş, Voleybol, Yüzme, Boks, Basketbol, Halk Oyunları, Atletizm ve Bocce dallarında takımları bulunan Siirt Bilim Spor ile Balıkesirspor arması arasındaki tek farkın renkleri olduğu ortaya çıktı. Balıkesirspor’un kırmızı beyaz olan arması Siiirt Bilim Spor’da mor beyaz olarak görülürken armaların ise bire bir aynı olması dikkat çekti.
Konu ile ilgili olarak Balıkesirspor’un İnternet sitesi üzerinden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Siirt’te kurulan ve bir süredir faaliyet gösteren Siirt Bilim Spor Kulübü Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Siirt Bilim Spor Kulübü’nün kullandığı armanın, Kulübümüzün tescilli armasının bire bir olarak kullanıldığı ve sadece renklerinin değiştirildiği taraftarımızca tespit edilerek kulübümüze bildirilmesi sonrasında ilgili spor kulübü hakkında gerekli yasal süreç başlatılmıştır. Bu konunun takipçisi olduğumuzu belirtir; kamuoyuna duyururuz" denildi.
(İHA)