BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
HABER /  GÜNCEL

Bu işte bir iş var! Adil Öksüz firariyken para çekmiş

Adil Öksüz'ün gözaltına alınıp serbest bırakılması tam bir muammaydı. Meğer sadece bu kadar da değilmiş. Hakkında tutuklama kararı çıktıktan sonra da Adil Öksüz hesaplarından para çekebilmiş. İşte Adil Öksüz'le ilgili yeni bilgiler.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yakalanan ancak bırakılan ve kayıplara karışan FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün aranırken sahte pasaport edinmeye çalıştığı ortaya çıktı. Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) Adil Öksüz’ün para hareketlerine ilişkin gönderdiği raporda ise çarpıcı bir bilgi yer aldı.

Rapora göre, Öksüz serbest kaldıktan ve hakkında yakalama kararı çıkartıldıktan sonra bile bankadaki hesaplarından para çekti. Öksüz’ün hesap bakiyesi, 17 Temmuz 2016’da 5 bin 460 TL iken 18 Temmuz 2016’da 2 bin lira eksilerek 3 bin 460 TL’ye düştü. Aynı hesapta 20 Temmuz 2016’da ise 886 lira para çekildi ve bakiye 2 bin 573 liraya indi.

Öksüz’ün bir başka bankadaki hesabındaki bakiyenin 1 Temmuz 2016’da 5 bin TL iken, 19 Temmuz 2016’da bin lira eksilerek 4 bin liraya düştüğü belirlendi.

ADİL ÖKSÜZ'Ü GÖRDÜM DİYEN TANIK
Adil Öksüz ile ilgili Sakaryalı İbrahim Cem Demir’e ait bir ifade ise şaşırtan detaylar barındırıyor. Demir, ifadesinde firari olduğu Ocak 2017’de soyadını bilmediği Atilla adlı arkadaşının “Bir tanıdığımın sahte kimliğe ve pasaporta ihtiyacı var” dediğini belirterek şunları söyledi: “Benim aracımla Sapanca’nın Soğucak yaylasına gittik. Bir şahıs yanımıza geldi. Yeşil gözlü, kilolu olmayan birisiydi. Yanında iki üç kişi vardı. Atilla onlardan birisinden fotoğraf aldı, bana gösterdi. Atilla yeşil gözlü şahsı gösterip ‘Benziyor mu’ diye sordu. ‘Benziyor’ dedim. Atilla’ya ‘Orjinal kimliği 1500 TL’ye yapıyorlar’ dediğimde, ‘10-15 bin önemli değil’ demişti.”

Atilla’ya, sahte kimlik yaptırdığı ‘Hakan’ adlı kişinin numarasını verdiğini belirten Demir, cezaevinde televizyonda izlediği Adil Öksüz’ün yaylada gördüğü kişi olduğunu savunarak, “Önceden basında ve televizyonda Öksüz’ü görmeme rağmen yaylada karşılaştığım şahsın bu şahıs olduğunu anlayamamıştım. Fakat daha sonra, aynı kişi olduğunu anladım. Yanılmış olabileceğimi sanmıyorum. Şahıs televizyondaki görüntü ve fotoğraflarına göre daha zayıftı. Sakal ve bıyığı yoktu. Kafası da tıraş edilmişti” ifadelerini kullandı.