BIST 9.150
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,31
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

'Bu işi fazla uzatma' diyen Erdoğan'a Gökçek ne yanıt verdi!

Erdoğan-Gökçek görüşmesinde neler konuşuldu? Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında perşembe günü gerçekleşen Beştepe'deki Cumhurbaşkanı Erdoğan-Gökçek zirvesinden ilginç kulisler aktardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki görüşme merak konusu oldu. Gökçek'in istifasının istendiği iddiasıyla ilgili haberleri Cumhurbaşkanlığı, ertesi günü yazılı açıklamayla yalanlamıştı.

AK Parti'yi yakından takip eden isimlerden Abdulkadir Selvi ise Hürriyet'teki köşesinde bambaşka bir tablo çizdi. Selvi yazısında Erdoğan'ın Gökçek'e görüşmede iki kez "Bu işi fazla uzatma" dediğini iddia etti. Beştepe'deki sürpriz görüşmeden yansıyanları Selvi, "Gökçek'e verilen mesaj" başlıklı köşesinde yazdı.

"BENİM BU ŞEKİLDE ÇEKİLMEM DOĞRU OLMAZ"
"(...)Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüştüğü Melih Gökçek’e, “Bu işi fazla uzatma” dediği söyleniyor. Gökçek’in, “Benim bu şekilde çekilmem doğru olmaz” dediği ve yerel seçimlerin yapılacağı tarihe kadar görevinin başında kalmak isteğini ilettiği söyleniyor. Erdoğan’ın ise Gökçek’e yaptığı hataları sıralayıp, Ankara’daki gerilemeye neşter vurulmadığı takdirde seçimlerin kaybedilme tehlikesini anlattığı söyleniyor. Erdoğan, değişim ihtiyacının kaçınılmaz olduğunu anlatıyor ve Gökçek’in hukukunun korunacağını belirtiyor. Gökçek ayrılırken tekrar, “Bu işi fazla uzatma” diyor.

GÖKÇEK SORUN ÇIKARMADAN ÇEKİLMEYİ BAŞARIRSA
Görevden ayrılanlar için hiçbir taahhüt altına girilmiyor ama eğer Gökçek sorun çıkarmadan çekilmeyi başarırsa, onun için yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan başdanışmanlığı ve milletvekili adaylığı gibi seçenekler konuşuluyor.

Hatta Gökçek’ten sonra iki model üzerinde duruluyor. 2019 seçimlerinde büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterilebilecek yüksek profilli bir isim mi olsun, yoksa seçimlere kadar görev yapacak sadakati ön planda olan düşük profilli bir isim mi olsun şeklindeki seçenekler tartışılıyor.

Mümtaz Soysal’ın siyasete kazandırdığı bir deyimdi “vuruşarak çekilmek”. AK Parti geleneğinde ise vuruşmak değil, mutabakat esas alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bu iş ‘ben yaptım oldu’ demekle olmaz” uyarısı önemli. O nedenle Melih Gökçek başta olmak üzere istifası istenen isimlere, “onurlu bir çekiliş” imkânı sunulmalı."

Cumhurbaşkanlığı'ndan son dakika Gökçek açıklaması

Melih Gökçek'le ilgili kesin bilgi Ahmet Hakan paylaştı