BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bu illerde okullar tatil edildi

Şiddetli kar yağışı anadoluda da etkili oluyor. Bir çok ilde okullar tatil edildi. Valilik kararıyla tatil kararı verilen iller şöyle0

Abone ol

İNTERNETHABER (AJANSLAR) - Şiddetli kar yağışı yurt genelinde etkili oluyor. Yoğunluğunu artıran kar nedeniyle de eğitime ara verildi.

Kar yağışı nedeniyle tatil kararı alınan iller şöyle:

MUŞ:
Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar bugün için tatil edildi.

ERZİNCAN : Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Erzincan kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okullarda da eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Dün gece, Tercan ile Çayırlı ilçelerindeki okullarda eğitime 7 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile ara verildiği duyurulmuştu.

GÜMÜŞHANE : Gümüşhane'de kar yağışının etkili olduğu 4 ilçede taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada, öğrencilerin can güvenliğinin tehlikeye atılmaması için Merkez ilçe, Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan ilk, orta ve lise okullarında eğitime 7 Ocak Pazartesi günü bir günlük ara verildiği bildirildi.

kar-yağişi.20130107083350.jpg

KARS : Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada elverişsiz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler ile engelli personellerin 7-8 Ocak günleri idari izinli sayılacakları bildirildi.

Ayrıca il genelinde faaliyet gösteren bütün örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 7-8 Ocak günleri eğitime ara verileceği ve okulların Çarşamba günü eğitimlerine devam edecekleri kaydedildi.

HAKKARİ : Hakkari Valiliği İl Hıfzı Sıhha Kurulu kararıyla, Hakkari Merkez ile Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle onlarca köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari'de akşam saatlerinde Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, başkanlığında toplanan Hıfzı Sıhha Kurulu kararını açıkladı. Alınan karar doğrultusunda Hakkari merkez ile Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini belirtildi.

ERZURUM : Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde yoğun kar yağış nedeniyle 7 Ocak Pazartesi günü, ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

TUNCELİ : Tunceli 'de yoğun kar yağışının devam etmesi üzerine valilik, Mazgirt İlçesi ve bağlı köylerinde 3 gün, Pülümür İlçesi ve bağlı köylerinde 1 gün, Tunceli merkez ve diğer ilçeler ile bağlı köylerde 2 gün okulların tatil edildiğini duyurdu.

ELAZIĞ:Elazığ'ın bazı ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle taşıma merkezi konumundaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Arıcak, Alacakaya, Baskil, Karakoçan, Maden ve Palu ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşıma merkezi konumundaki ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitime yarın ara verildiği bildirildi.Açıklamada, kararın İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca alındığı kaydedildi.

BURSA:Bursa merkez ile Orhangazi ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, yarın tatil edildi. Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın (bir gün) tatil edildi.Ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engelliler de yarın idari izinli sayılacak.Orhaneli ilçesinde de ilk ve orta dereceli okulların, aynı nedenlerle Kaymakamlık tarafından yarın tatil edildiği bildirildi.

SİVAS:

Yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas merkez ve bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi.Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, ''Olumsuz hava koşullarından dolayı merkez ilçede 8 Ocak 2013 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca Akıncılar, Divriği, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş ve Zara ilçelerinde de Kaymakamlık kararıyla 8 Ocak 2013 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir'' denildi.Açıklamada, Koyulhisar ilçesinde ise taşımalı eğitime yarın ara verildiği kaydedildi.