BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.421,05
HABER /  GÜNCEL

Bu illerde kar yağacak!

Kış soğuk yüzünü gösterdi. Bugünden itibaren birçok bölgede kar yağışı başlıyor. İşte kar yağacak iller ve 5 günlük haritalı tahmin...

Abone ol

Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava Türkiye genelinde sağanak yağışlara neden oluyor. Rüzgar birçok bölgede sert ve kuvvetli. Hafta sonuna dikkat: Yarın Kırım’dan inmeye baylayacak soğuk hava, Ege dahil tüm batı kesimlerde sıcaklığı 4-5 derece düşürecek. 

HAFTASONU KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER

Cuma Cumartesi kar yağışı beklenenen iller: Edirne, Kırklareli, Çankırı, Eskişehir, Yozgat, Nevşehir, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Bayburt, Şırnak, Siirt Bitlis Muş..

Pazar günü ise bu şehirlere ek olarak Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Bolu, Ankara, Afyonkarahisar, Çankırı, Konya, Kulu, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Karaman, Amasya, Sivas, Kangal, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Muş, Kars, Ardahan, Erzurum, Bingöl, Elazığ

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul'da yağışlar kuvvetleniyor, 3 gün sağanak yağmur var. Poyraz 40 km hızla esecek, Boğaz’ın Karadeniz çıkışında üç gün fırtına olacak.

Ankara üç gün sağanak yağmurlu, sıcaklık bugün 9 derece ama Pazar günü karayel havayı hızla soğutacak.

İzmir'de yağmur hafta sonu da aralıklı olarak sürecek, Pazar günü sıcaklık 13 dereceye iniyor.

Bursa sağanak yağışlı. Adana'da üç gün sürecek sağanak yağmur,

Pazar günü şiddetli rüzgarla birlikte yağacak.

  • Marmara'da üç gün daha zaman zaman şiddetli olmak üzere sağanak yağmur var. Poyraz çok kuvvetli, Çanakkale ile Kırklareli açıklarında fırtına şeklinde esecek. Rüzgar sıcaklığı 6-7 derece hissettirirken, en soğuk gün pazar olacak. Bu  geceden itibaren, Uludağ'da kar, Trakya'nın yüksek yerlerinde karla karışık yağmur bekleniyor  
  • İç  Anadolu'da da yağışlar bu üç gün daha kısa aralıklarla ve daha kuvvetli yağacak. Sivas-Niğde arasında lodos sert esiyor. Pazar günü daha soğuk ve daha rüzgarlı bir hava olacağından Eskişehir’de karla karışık yağmur başlayacak.
  • Ege'de yağmurlar üç gün sürecek. Bugün yağmurun en etkili olacağı yer, Aydın, Muğla, Denizli arası. Bu kentlerde Cumartesi akşamı yağış fırtına ile birlikte şiddetli yağabilir. Pazar günü bölge 4-5 derece soğuyor.  
  • Akdeniz yine yağışlı bir döneme girdi. Bugün Mersin, Adana- Antakya ve Kuzey Kırıbrıs'ta yağmur daha kuvvetli, en şiddetli İskenderun Körfezi’nde yağacak. Antalya'da bugün  aralıklı sağanak var, yarın gece saatlerinde daha dikkatli olunmalı, fırtınayla birlikte sağanak geçişi olacak. Güneydoğu’ya da ilerleyen yağmur, hafta sonu sağanak şeklinde sürecek.    
  • Doğu Anadolu'da hafta sonu Malatya’dan- Van’a kadar sağanak yağmur var, kuzeyde karla karışık yağmur da bekleniyor.
  • Karadeniz'de bugün Bolu-Amasya arasında yağış var. Hafta sonu yağış hem kuvvetlenecek, hem de bölgenin doğusuna kadar  ulaşacak. Pazar gününe dikkat. Sıcaklığın 5 derecenin altına inmesi ile Bolu Dağı ve Kartalkaya'da yoğun kar olabilir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU