BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  POLİTİKA

Bu ilde seçim sonucu değişebilir!

Yalova'da CHP ve AK Parti'nin itirazları var. CHP seçimleri kazandıklarını söylerken AK Parti ise sonuçlardan emin.

Abone ol
Yalova’da AK Parti adayı Yakup Koçal, rakibi CHP adayı Vefa Salman'ı sadece 1 oy farkıyla geçerek yeniden yeniden belediye başkanlığını kazandı. CHP ve AK Parti'den itiraz geldi. CHP milletvekili Muharrem İnce, "Biz kazandık" açıklaması yaptı. AK Parti ise 106 oy önde olduklarını duyurdu.
 
Yalova'daki kritik durumun ardından yaklaşık 200 kişilik partili ile birlikte Yalova Adliyesi’ne gelen CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçimleri CHP’nin kazandığını savundu. Gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, maddi hata yapıldığını ve bir sandıkta 154 Oyun yanlışlıkla yan taraftaki partiye yazıldığını söyledi.

seçim sonuçları 2014.jpg

İnce, şunları söyledi:

"Meydanlarda kaybettiler, vaatlerinde kaybettiler ve bu kaybettikleri seçimi masa başında almak iÇin tüm güçlerini kullanıyorlar. Önce ‘1 oyla seçimi aldık’ diye açıklamalar yapıyorlar ki bu doğru değil. Biz bu Sabah 08.30’a kadar buradaydık. İki saat uyuduk geldik. Partideki 245 sandıkta ıslak imzalı tutanaklar elimizde. Orada bir maddi hata yapılmış. Bunu sabah 04.30’da sayın yargıca söyledik. 1137 numaralı sandıkta CHP’nin 154 oyu var, 1 yazılmış. Yan taraftaki partiye geçmiş. Yani görülüyor ortada, tutanakta 154, orada kaydırılmış bir yana. 1070 numaralı sandıkta 135 oyumuz yine kaymış yan tarafa, sıfır yazılmış. Bizim bu iki sandığa itirazımız var. AKP’nin de iki itirazı var. Onlar da 1036 numaralı ve 1045 numaralı sandığa itirazları var. Hiç fark etmez. Bizim itirazımızın yüzde yüz doğru olduğunu sayın yargıç da gördü zaten, AKP İl Başkanı gördü, milletvekili gördü. AKP’nin itirazlarının doğru olduğunu kabul edelim. Hiç fark etmez yine biz 28 oyla seçimi almış oluyoruz. Onların bir tanesi yanlışsa 152 oyla, doğruysa 28 oyla aldık. Her halükarda biz seçimi aldık. Peki, neden böyle yapıyorlar diyeceksiniz. Böyle yapmalarının nedeni, bir yaygara kopartıyorlar. Yaygara kopartıp bizim buraları terk edeceğimizi ve alicengiz oyunu ile seçimi alacaklarını düşünüyorlar. Her zaman yaptıkları iş"
 
AK PARTİ: 106 OYLA ÖNDEYİZ
 
AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise bugün adayları Yakup Koçal, İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve partililerle birlikte bir basın açıklaması yaptı. Coşkun, şöyle dedi:
 
"Akşam saatlerinde sizin de bildiğiniz gibi CHP az bir farkla önde gözüktü. Sonraki aşamada biz 1 oyla geçtik. Şu anda hala geçerli olan o. İtirazlar tabii var. O itirazların değerlendirmesi yapılıp neticeleninceye kadar Belediye Başkanımız Yakup Bilgin Koçal’dır. Onların da itirazları var. Bizim de yeni itirazlarımız var. Yeni bulgular, gelişmeler var. Şu anki bizim hesabımıza göre, yaptığımız son incelemeye göre bizim aldığımız oyları başka partiye gitmesiyle arada 106 oyluk bir fark var. Bize göre 106 oyla seçimin galibiyiz öndeyiz."