BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Bu ilçeden ev alan vatandaş yaşadı

İstanbul yaklaşık 16 milyonluk nüfusuyla bir çok ülkeyi geride bıraktı. Kalabalık bir şehir olan İstanbul'da her yıl yeni yatırımlar gerçekleşiyor. Bu yılın cazibe merkezi ise bu ilçe....

Abone ol

İstanbul'un yükselen yıldızı Çekmeköy 2016 Nisan'ında açılacak olan yeni metro hattıyla yeni cazibe merkezi oluyor.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Üsküdar-Çekmeköy metro hattının ilk etabının altyapı işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek "2016 yılı nisan-mayıs aylarında fiili olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi. 3. köprü, Üsküdar-Çekmeköy metro projesi, kentsel dönüşüm ve ilçede yapılmakta olan yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Poyraz, Üsküdar'dan başlayarak ilk etapta Çekmeköy ve sonrasında Sancaktepe'den geçerek Sabiha Gökçen Havaalanı'na kadar gidecek metro hattında ilk etap için sona gelindiğini söyledi.

3. KÖPRÜ CAN SİMİDİ

Açılacak yeni metro hattının İstanbul için çok önemli olduğunu belirten Poyraz "Çekmeköy'den metroya binecek vatandaşımız yer üstüne çıkmadan Yeşilköy'e kadar gidebilecek" dedi. Poyraz, Çekmeköy'den kendi aracı ile Boğaziçi ya da Fatih Sultan Mehmet Köprü yoluna bağlanmak isteyenlerin Tepeüstü ve Şile yolu güzergahındaki trafiğe girmeden ilçe içerisinden geçen 3. Köprü bağlantı yollarıyla rahatlıkla ulaşabileceğine dikkati çekti.

cekmekoy-web.jpg

ARSALAR DEĞERLENDİ

Çekmeköy'de arsa fiyatlarında artışlar yaşandığını anlatan Poyraz, ilk belediye başkanı olduğu 2009'a göre fiyatlarda artış olduğunu ifade etti. Poyraz, "Metrekaresi 150- 200 TL olan arsaların bugünlerde 1.000- 1.500 TL'ye yükseldiğini görüyoruz. Bin liranın altında arsa kalmadı" dedi. Emniyet ve asayiş açısında en güvenli birkaç ilçeden birisi olduklarını, Türkiye'deki marka okulların hepsinin ilçede şubesi bulunduğunu vurgulayan Poyraz, tüm bunların yanı sıra sağlık alanında da her mahallede aile sağlığı merkezi yapıldığını ve hasta başına en çok kapalı alana sahip hastanenin yapımının sürdüğünü ifade etti.

BURADA ENGEL YOK

Çekmeköy Belediyesi tarafından 200'ü aşkın engelli genç, çocuk ve aileleriyle Taşdelen Lunapark'ında gönüllerince eğlendi. Belediye ayrıca ilçede yaşayan 24 engelliye aileleriyle birlikte tatil yaptırdı. İBB'ye ait Florya Tesisleri'nde bir hafta süren tatilde, engelliler ve aileleri gönüllerince zaman geçirdiler. Aileler, kendileri için özel olarak dizayn edilen tesiste, hiçbir engelle karşılaşmadan tatil yapma imkanı buldular.