BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,91
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bu iktidar milletine yalan söylüyor!

Dün Dışişleri Bakanı'nın "peşmergeye geçiş izni verilecek" açıklamasının ardından gözler MHP'ye çevrildi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani’ye geçmesi planıyla ilgili İnternethaber'e konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, iktidarı yalancılıkla suçladı.

İktidarın iradesini kiraladığını belirten Topçu, Cumhurbaşkanı'nın uçakta söylediği sözlerle uçaktan indiğinde söylediklerinin farklı olduğunu ve bunun Türk medyasından önce Amerikan medyasında yer almasının üzücü olduğunu belirttti

Zuhal Topçu'nun açıklamaları şöyle:

BİZ TEZKEREYE EVET DERKEN...

Bu ülkenin bekaası ve menfaatleri için gereken neyse MHP onu yaptı. Tezkereye "Evet" derken bu iktidarın politikalarına evet demiyoruz biz. Burada bizim askerimizin hareket alanını genişletmek için "Evet" dedik, yoksa bu iktidarın yanlışlarını biliyoruz. Orada askerimizin yapması gereken şeyler olduğunda bunu yapabilsin diye onay verdik.

BU İKTİDAR MİLLETE YALAN SÖYLÜYOR 

Bu iktidar gerçekten dürüst değil, çok yalan söylüyor. Aslında yalanı millete söylüyor. Teröristlerle ya da onların siyasal uzantılarıyla yaptıkları görüşmelerde onlara yalan söylemiyor. Bugün Sayın Genel Başkanımız da Başbakan'ın "Haziran raporunu sunduğunuzda bile, çok az unsurun sembolik olarak çekildiğini biz biliyorduk ama hiçbir zaman topluma deklare etmedik ki çözüm süreci zaafa uğramasın." sözlerini hatırlattı ve; "Yani PKK sınır dışına çıktı çıkıyor, gitti gidiyor derken, ne çıkanın, ne de gidenin olmadığını Hükümet uzun bir süre gizlemiş, milletimizi oyalamıştır. Biz o zamanlar milleti kandırmayın, millete yalan söylemeyin; PKK’lılar bir yere gitmez, çekilme falan da olmaz derken; Erdoğan ağız dolusu hakaretlerle bize sataşmış ve saldırmıştı. İşte bugün meselenin içyüzü bizzat Davutoğlu tarafından açıklanmış, üzerindeki sis perdesi aralanmıştır. Aynı amaç ve emelde buluşan, hepsinden mühimi ihanet yolculuğunun iki ana şeridi olan AKP-PKK şanslarını ilk olarak 2009 yılında denemişlerdir." dedi.

AKP İRADESİNİ BİR YERLERE KİRALADI

AK iktidarı iradesini bir yerlere kiraladı diye düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı'nın gecenin 1'inde telefon gelmeden önce uçakta Afganistan'dan dönerken söylediği sözlerle, indikten sonra alınan kararlar ve bu kararların Türk medyasından önce Amerikan yetkililerin ağızlarından duyulması Türkiye için çok üzücüdür.

Peşmergenin bizim sınırlarımızdan geçip gitmesi veya açılacak bir koridordan geçmesi kabul edilebilir bir durum değil. Bununla ilgili tepkimizi her yerde dile getiriyoruz. Tezkerenin hiçbir zaman AKP'ye verilen bir onama olmaması gerekiyor.