BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  POLİTİKA

Bu iddia doğru mu? Akşener hakkında soruşturma mı açıldı?

Son dakika iddiasına göre, Akşener'e çok yakın bir isim, kendisine bir savcının "Sizin FETÖ'ye karşı yıllardır tavrınızı biliyoruz. Ancak Akşener'in partisinde olmanız size zarar verir. Savcılığımız Akşener hakkında bir soruşturma yürütüyor" dediğini öne sürdü.

Abone ol

MERAL Akşener partisinin tanıtım toplantısını yapacağı güne "hakkında soruşturma açıldı" iddiasıyla başladı. Akşener'e çok yakın bir isim, kendisine bir savcının "Sizin FETÖ'ye karşı yıllardır tavrınızı biliyoruz. Ancak Akşener'in partisinde olmanız size zarar verir. Savcılığımız Akşener hakkında bir soruşturma yürütüyor" dediği öne sürüldü. 

Oda TV'de yer alan haberdeki iddialar aynen şöyle:

TARTIŞMA PROGRAMLARININ VAZGEÇİLMEZİ BİR İSİM

"Türkiye'de sık sık tartışma programlarında görülen yüzlerinden biri... Önemsiz bir soruşturmada ifade vermek için Savcılığa gider. Adı son dönemde Meral Akşener'in partisiyle anılan isim, yıllardır FETÖ'ye karşı tavrıyla tanınmaktadır.

'ORADA OLMANIZ SİZE ZARAR VERİR'

Savcı, ifade için gelen konuğuna çay ikram eder. Bir sohbet başlar. Tabii konu "Meral Akşener ve yeni partisi"ne gelir. Savcı konuğunu uyarır: "Sizin FETÖ'ye karşı yıllardır tavrınızı biliyoruz. Ancak Akşener'in partisinde olmanız size zarar verir. Savcılığımız Akşener hakkında bir soruşturma yürütüyor."

ASLINDA MALUMUN İLANI MI?

Tabii konuk şaşkındır. Bu sayede Akşener hakkında yargının bir dosya hazırladığını öğrenir. Aslında açıklanan malumun ilanıdır. Zira Hükümet medyası aylarca Akşener hakkında bu şekilde çalışma yapmıştır. İşte o günden beri Savcılık koridorlarında bu dosya konuşuluyor.