BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

Bu iddia Ankara'yı sarsacak

Milli Eğitim Bakanlığı görevinden alındığı öğrenen Ömer Dinçer'in Abdullah Gül'le görüştüğü ortaya çıktı

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın bayrak değişimi olarak nitelendirdiği kabine rezinyonunda görevden alınan isimlerden biri de Ömer Dinçer'di.

Görevden alınacağını öğrenen Dinçer'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kapısını çaldığı ortaya çıktı.

Bomba İddiayı yazdı.

Milli Eğitim Bakanlığı görevinden alınması için Çankaya Köşkü’ne isminin gittiğini öğrenen Ömer Dinçer, Gül’ün kapısını çaldı. Gül’e “Daha projelerim var” diyen Dinçer yine de görevden alındı.

Ge­çen haf­ta ger­çek­le­şen ka­bi­ne de­ği­şik­li­ği ön­ce­sin­de sür­priz bir gö­rüş­me ya­pıl­dı­ğı­nı or­ta­ya çıkmıştı. Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı gö­re­vin­den alın­ma­sı için Çan­ka­ya Köş­kü­’ne is­mi­nin git­ti­ği­ni öğ­re­nen Ömer Din­çer, Gü­l’­le gö­rü­şüp “Da­ha pro­je­le­rim va­r” me­sa­jı ilet­ti.

LİS­TE SIZ­DI

Baş­ba­kan Er­do­ğan ile Cum­hur­baş­ka­nı Ab­dul­lah Gül, ka­bi­ne de­ği­şik­li­ği­ni iki haf­ta üst üs­te yap­tık­la­rı haf­ta­lık gö­rüş­me­de ele al­dı­lar. Er­do­ğan, ya­pa­ca­ğı de­ği­şik­li­ği Gü­l’­le pay­laş­tı. İş­te bu nok­ta­dan son­ra lis­te dı­şa­rı sız­dı. Da­ha doğ­ru­su gö­rev­den alı­na­ca­ğı­nı öğ­re­nen Din­çe­r’­e bu bil­gi ve­ril­di.

GÜ­L’­E GİT­Tİ

Ba­kan­lık­tan alı­na­ca­ğı­nı öğ­re­nen Mil­li Eği­tim Ba­ka­nı Ömer Din­çer, Çan­ka­ya Köş­kü­’n­den acil ran­de­vu al­dı. Cum­hur­baş­ka­nı ile gö­rü­şen Din­çe­r’­in “Ba­kan­lık­ta ha­ya­ta ge­çi­re­ce­ğim da­ha önem­li pro­je­le­rim var, de­vam et­mek is­ti­yo­ru­m” ta­le­bin­de bu­lun­du­ğu id­di­a edil­di. Gül ise bu ta­sar­ru­fun Baş­ba­ka­na ait ol­du­ğu yö­nün­de ce­vap ver­di.

KİM­DEN ÖĞ­REN­Dİ?

Ka­bi­ne de­ği­şik­li­ği ko­nu­sun­da Er­do­ğan, çev­re­siyle bil­gi pay­la­şı­mı yap­mı­yor. Sa­de­ce Köş­k’e çık­ma­dan ön­ce özel ka­le­mi ve­ya da­nış­man­la­rın­dan bi­ri­ne lis­te­yi yaz­dı­rı­yor. Bu bil­gi Baş­ba­ka­nın ya­nın­da­ki 1-2 ki­şi­de bu­lu­nu­yor. Ömer Din­çe­r’­in gö­rev­den alı­na­ca­ğı­nı ne­re­den öğ­ren­di­ği me­rak ko­nu­su ol­du. Es­ki Baş­ba­kan­lık Müs­te­şa­rı olan Din­çe­r’­in Baş­ba­kan­lık eki­bin­den bil­gi ala­bi­le­ce­ği­ne dik­kat çe­ki­li­yor. Dü­şük bir ih­ti­mal ise Çan­ka­ya Köş­kü­’n­den böy­le bir bil­gi­nin ve­ril­me­si.