BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.422,28
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu hafta vizyondaki filmler 15 Mayıs

15 Mayıs 2015 vizyona girecek filmlerin arasında Azem 2: Cin Garezi, Aşk Uğruna, Mad Max: Fruy Road ve Terkedilmiş filmleri sinemalarda bu hafta gösterime girecek.

Abone ol

15 Mayıs 2015 haftası vizyona giren filmler birbirinden iddalı ve çarpıcı sahneleriyle sizleri bekliyor. Sinemalarda bu hafta 4'ü yerli 10 film vizyona girecek. 15 Mayıs 2015 bugünden itibaren sinemalarda bu hafta Kırmızı, Azem 2: Cin Garezi, Soma 301 ve Terkedilmiş olmak üzere 4 yerli film; Aşk Uğruna, Cennet, Çılgın Kalabalıktan Uzak, Mad Max: Fruy Road, Siyahlı Kadın 2: Ölüm Meleği ve Tinkerbell ve Canavar Efsanesi olmak üzere 6 yabancı film gösterime girecek. 

Bu hafta yerli yapımlar arasında Yücel Müştekin'in yönettiği ve Cemal Hünal, Leyla Göksun, Selim Bayraktar, Adeliye Yurasli ve Tayfun Talipoğlu'nun oynadığı "Kırmızı" izleyici ile buluşacak.

Gerilim türündeki film, birbirini çok seven iki gencin hiç beklemedikleri bir zamanda, korku ve gerilimin tırmandığı anlarda, farklı kimliklere bürünerek kişilik bölünmesi yaşamasını konu ediniyor.

bu-hafta-vizyona-girecek-filmler-15-mayis-2015.jpg

AŞK UĞRUNA (SAVAŞ, DRAM)

1940 yılında Fransa’da II. Dünya Savaşı’nın ilk işgalleri yaşanmaktadır. Genç ve güzel bir kız olan Lucile Angellier, üvey annesinin evde gözetiminde, savaşta esir düşen babasından haber almak için beklemektedir. Bir yandan Paris’ten gelen savaş mültecileri küçük kasabaya yerleşmeye çalışırken, diğer yandan Alman askerleri kasabalıların evlerini bir bir işgal etmeye başlar. Lucile evlerine yerleşen Bruno von Falk adlı yakışıklı askerden, başlarda hiç hoşlanmaz ve kendisini geri çeker. Fakat günler ilerledikçe iki genç arasında aşka sürüklenen bir çekim oluşur. Ama karşılarında savaşın en trajik yüzü durmaktadır.

Yönetmenliğini Saul Dibb’in yaptığı filmin uyarlama senaryosu yönetmenle birlikte Matt Charman’a ait. Irène Némirovsky’nin romanından uyarlanan filmde Michelle Williams, Matthias Schoenaerts, Ruth Wilson, Margot Robbie, Kristin Scott Thomas ve Sam Riley başı çeken isimler.

AZEM 2: CİN GAREZİ (KORKU- GERİLİM)

Bir baba ve kızın tüyler ürperten hikâyesine tanık olacaksınız. Serinin 2. filmi olan Cin Garezi, yine bu topraklarda yaşanan ve yüzleşmekten korktuğumuz korku dolu olayların peşine düşüyor. Azem bu sefer Sakarya’da, olayların yaşandığı köyde, olayların yaşandığı evde! Bir baba ve kızın tüyler ürperten hikayesine tanık olacağız.

Yılın korku filminin yönetmen koltuğunda Erdinç Kazımoğlu oturuyor. Başrolleri ise Murat Bülent Atacan, Ceren Gündoğdu, İzzet Lüleci, Seracettin Gözüküçük,Eda Göksun, Şefik Öncü Yılmaz paylaşıyor.

CENNET (DRAM)

Mia Hansen-Løve’un yönettiği ve Felix de Givry, Pauline Etienne, Vincent Macaigne ile Hugo Conzelmann gibi oyuncuların oynadığı Cennet; 1990’ların başında Paris’te DJ’lik yapan bir gencin yükseliş ve düşüş hikayesini ekranlara getiriyor. Daft Punk’ın da prodüktörlüğünü yapan Fransız DJ Paul’ün hayatını merkeze alarak Fransa’da elektronik müziğin son yirmi yılını anlattığı bir yolculuğa çıkarıyor.

Cennet'in senaryosu filmin yönetmeni Mia Hansen-Løve'a ait. 15 Mayıs 2015’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyonda olacak.

ÇILGIN KALABALIKTAN UZAK - (DRAM, ROMANTİK, TARİHİ)

19. yüzyılda Wessex'in kasabalarından birindeyiz. Bilindiği gibi o dönemde kadınların 19. yüzyılda davranış biçimlerini kısıtlayan bir sürü kural var fakat genç Batsheba bu kuralların hiçbirine önem vermeyerek kendi istediği gibi özgür bir hayat yaşamanın peşinde. Tabi bulundukları çevre için oldukça alışılmışın dışında bir hayat sürüyor. Kendi hayatını bu özgürlükle yaşarken de ona aşık olan üç farklı adamın hayatlarını alt üst ediyor.

Filmin yönetmenliğini Thomas Vinterberg yapıyor. Başrolleri ise, Carey Mulligan, Juno Temple, Michael Sheen, Matthias Schoenaerts paylaşıyor.

KIRMIZI - (DRAM, GERİLİM)

Aslı ve Umut birinci yıllarını dolduran mutlu bir çifttir. O gece beraberliklerinin ilk senesini arkadaşlarıyla birlikte eğlenerek kutladıktan sonra, Umut’un Beyoğlu’nda arka sokaklarından birinde yer olan evine girerler. Bu apartman sekiz katlı ama yıkık dökük bir binadır. Apartmanda Umut ve kapıcı dairesindeki çift dışında kimse yoktur. Umut ve Aslı eve girdikten sonra da oturur ve bir süre daha eğlenmeye devam ederler. Tam yatmaya niyetlendiklerinde ise salonun ortasında kocaman kırmızı bir bavulun durduğunu fark ederler. İkisine de ait olmayan bu bavula karşı şaşkınlıkları devam ederken, merak içerisinde açarlar. Fakat bavulun içinde çifti dehşete düşürecek bir manzara vardır…

Yönetmenliğini ve senaristliğini Yücel Müştekin’in üstlendiği film “Kırmızı sadece bir renk değildir” cümlesi ile yola çıkarak, kırmızının insan hayatındaki farklı anlamlarını ve yansımalarını beyazperdeye taşıyor. Başrollerde Leyla Göksün ve Cemal Hünal’ın yer aldığı filmin kadrosunda ayrıca Adeliye Yurasli, Ali Balkan Avcı, Bülent Ergün, Yasemin Tunca ve Tayfun Talipoğlu da yer alıyor.

MAD MAX: FURY ROAD - (AKSİYON, BİLİM KURGU)

Post-apokaliptik türünün yaratıcısı ve efsanevi “Mad Max” filmlerinin ardındaki usta yönetmen George Miller'ın bir kez daha yönetmen koltuğunda oturduğu Mad Max: Fury Road geri dönüyor! Charlize Theron ve Tom Hardy'nin rol aldığı film, serinin dördüncü bölümü. Filmin diğer başrollerinde; Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoë Kravitz yer alıyor. Zorlu geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de bir şekilde kendini Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar ve Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.

Yılın en çok beklenen filmlerinden olan Mad Max: Fury Road geleceğin dünyasında futuristik çizgisiyle dikkat çeken film özellikle set tasarımı ile göz doldurdu bile.

SİYAHLI KADIN 2: ÖLÜM MELEĞİ - (KORKU, DRAM, GERİLİM)

Eel Marsh House, İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz hükümeti tarafından askeri psikiyatri kliniğine dönüştürülen küçük bir hastanedir. Sorunlu askerlerin gelmeye başlamasıyla birlikte binanın karanlık gizemleri ve ölü ruhları ortaya çıkar. Genç hemşire Eve, hastaların bakımıyla ilgilenmesi için buraya gönderilen çalışanlardan yalnızca biridir. Eve da dahil olmak üzere hastanede diğer çalışanlar hem savaşın kendilerine yaptığı kötülüklerle mücadele ederken bilmedikleri bir şey tarafından etki altına alınmaya başlarlar. Eve baktığı çocukların hepsinin birer birer kaybolmasıyla her şeyin sonsuza kadar değişeceğinden emin olur.

İlk filmi 2012 yılında beyazperdeye uyarlanan filmin devam filmi de yurtdışında büyük ilgi gördü. Çok satan korku romanından uyarlanan Siyahlı Kadın'ın başrollerinde Phoebe Fox, Jeremy Irvine, Helen McCrory var.

SOMA 301 - (DRAM)

Turan Ustabaş, Hümeyra Şare, Burcu Küçük, Metin Yüksel gibi oyuncuların oynadığı film Soma Faciası'nı beyazperdeye taşıyacak.

TERKEDİLMİŞ - (DRAM)

Yönetmen Korhan Uğur'un ikinci uzun metrajlı filmi olan Terkedilmiş, bir sanatoryumda yolları kesişen 9 kişinin öykülerini ve birbirlerine olan dirsek temasının sebep olduğu yasadışı bir operasyonu perdeye taşıyor. Suriyeli bir ailenin organ mafyası ile yaşadığı dramın, sanatoryumda yolları kesişen bu birbirinden farklı karakterler üzerindeki etkisini anlatan Terkedilmiş; güncel toplumsal meselelere de parmak basan bir film olmayı hedefliyor.

Filmin senaristliğini de üstlenen Korhan Uğur'un 2009 yılında perdeye taşıdığı Öldür Beni filminden sonra ikinci defa kamera arkasına geçtiği Terkedilmiş'in başrollerini Levent Ülgen, Burak Sarımola, Mahmut Gökgöz, Kyamran Agabalaev, Hakan Vanlı ve Konul Nagiyeva gibi isimler paylaşıyor.

TİNKERBELL VE CANAVAR EFSANESİ - (ANİMASYON, AİLE)

Tinkerbell ve arkadaşları, korkunç bir canavar yuvalarını yerle bir etmeden önce onun ortadan kaldırılacağına emindirler. Fawn perilerin korumak için tüm cesaretini toplar. Ama bu yaratık gerçekten sandıkları gibi korkunç mudur? Kimseyi dış görünüşüne göre yargılamamak gerektiğine inanan eğlenceli ve yetenekli hayvan perisi Fawn, kocaman ve gizemli bucanavarla arkadaş olur.

Keyifli serinin yeni filminde yönetmenliğini Steve Loter üstlenirken, orijinal seslendirme kadrosunda Ginnifer Goodwin, Anjelica Huston ve Mae Whitman yer alıyor. "Tinkerbell ve Canavar Efsanesi" 15 Mayıs’ta sinemalarda.