BIST 9.708
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,00

Bu hafta vizyona hangi filmler giriyor? İşte beyaz perdenin en yenileri

Bu hafta vizyona hangi filmler giriyor? İşte beyaz perdenin en yenileri

Hafta sonu ailenizle ya da arkadaşlarınızla hem keyifli hem de verimli bir aktivite yapmak istiyorsanız en iyi alternatiflerden biri sinemadır. Sonbaharın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde sinema salonlarına yeni gelen filmlere göz atmaya ne dersiniz?

Bu hafta vizyona hangi filmler giriyor? İşte beyaz perdenin en yenileri

Sinema pek çok kişinin en çok tercih ettiği aktivitelerden biri. Eylül ayının son haftasında sinemaseverlerin heyecanla beklediği 12 yeni film vizyona giriyor. 2'si yerli 10'u yabancı olan bu filmlerin türleri de oldukça çeşitli. Spike Lee'nin son filmi 'Karanlıkla Karşı Karşıya' sinemaseverlerle buluşurken 'Küçük Ayak' da animasyon filmler arasında kendine yer bulacak. İşte bu hafta beyaz perdenin en yenileri...

Bu hafta vizyona hangi filmler giriyor? İşte beyaz perdenin en yenileri

KARANLIKLA KARŞI KARŞIYA: (Komedi, Suç, Biyografi) Malcolm X, Inside Man ve 25th Hour gibi başarılı filmlerin yönetmeni Spike Lee yeni filmi BlacKkKlansman'da, Ron Stallworth adındaki bir dedektifin Ku Klux Klan'a sızarak faşist örgütün kenti ele geçirme planına karşı meydan okumasına odaklanıyor. 1970'lerin ilk yılları ırkçılıkla ilgili sivil haklar konusunda büyük karmaşaların yaşandığı dönemlerdir. Ron Stallworth, Colorado Springs Polis Merkezi'nde çalışan ilk Afrikalı-Amerikalı olur. Bu görev merkezde şüpheyle karşılanır ve ekip içerisinde karşıtlık yaratır. Korkusuz Stallworth ise, toplulukta bir fark yaratmaya ve kendini kabul ettirmeye karar verir. Cesur bir şekilde çok tehlikeli bir göreve soyunur: Ku Klux Klan'ın içine sızarak onlarla yüzleşmek. Aşırı ırkçı biri gibi davranan Stallworth, grupla iletişime geçer ve sonunda toplantılarına davet edilir. Aynı zamanda Stallworth, Klan'ın büyük kurucusu David Duke ile de ilişki kurar ve Beyaz Amerika'nın yükselişine kendini adadığı için onun övgüsün alır. Bu kapalı soruşturma gittikçe karmaşıklaşırken, yüz yüze toplantılarda Stallworth'un kimliğine bürünen iş arkadaşı Flip Zimmerman, ölümcül bir komployla ilgili bilgilere ulaşır. Stallworth ve Zimmerman gerçek amacı şiddeti genele yaymak olan bu oluşumu sona erdirmek için birlikte çalışacaktır.

Bu hafta vizyona hangi filmler giriyor? İşte beyaz perdenin en yenileri

GECE DÜNYAYI YUTTUĞUNDA: (Fantastik,Korku) Dominique Rocher'in yönetmen koltuğunda oturduğu The Night Eats the World, bir salgının içerisinde müzikle ayakta kalmaya çalışan Sam'in yeni varoluş deneyimini konu ediniyor. Sam, eski kız arkadaşı Fanny'den kalan eşyalarını almaya gittiğinde büyük bir sürprizle karşılaşır. Kız arkadaşı, bir parti vermektedir. Geceyi orada geçiren Sam, uyandığında büyük bir salgının tüm Paris'i kapladığını görür. Yalnızlık içinde geçen sonraki günleri haftalara, haftaları aylara döner. Müzik yaparak ayakta kalabilen Sam, yepyeni bir varoluş deneyimi yaşar.

Bu hafta vizyona hangi filmler giriyor? İşte beyaz perdenin en yenileri

GÖKTAŞI: (Komedi) Trakya'nın güzide köylerinden Günebakan'da halk kuraklıktan dolayı yağmur duasına çıkar, fakat gökten yağmur yerine hiç beklenmedik bir şekilde göktaşı parçaları düşer. Düşen göktaşıları incelemek için köye akın eden Amerikalı, Alman ve Rus ajanlar, köylülerin topladıkları göktaşı parçalarını ciddi ücretler ödeyerek satın almaya başlar. Muhtar İsmet (Şafak Sezer) ise çeşitli oyunlarla köylülerin sattığı taşlardan bağış toplamaya çalışır. İsmet'in oğlu yerel şarkıcı Bahadır ise ünlü bir şarkıcı olma hayalleri kurarken, köye haber yapmaya gelen muhabir Ceylan'a tutulur. Köylüler taşları yüksek fiyata satmaya çalışırken bir yandan yabancı ajanlarla diğer yandan Muhtar İsmet'in türlü numaralarıyla uğraşırlar. Sakin ve kendi halinde bir Trakya köyü olan Günebakan, o güne kadar hiç duyulmamış, görülmemiş bir curcunaya sahne olur.