BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu hafta vizyona girecek filmler 20 Şubat 2015

20 Şubat 2015 vizyona girecek filmler. Bu hafta vizyona yine birbirinden iddalı filmler giriyor. 6 Dalda Oscar Adayı olan Keskin Nişancı savaşı ve dramı kusursuz işleyen örnek filmlerden. Vizyona girecek filmlerin fragmanları yayınlandı.

Abone ol

Bu hafta birbirinden iddalı filmler sinema severlerle buluşuyor. 20 Şubat haftası vizyonda, Keskin Nişancı, Hayatın Kendisi, Beni Sen Anlat, Boyun Eğmez ve çok daha fazlası var. Haftasonu kar keyfini sinema da yaşamak isteyenler filmlerin fragmanlarını izlemeden sakın plan yapmayın.

1) ALİ KUNDİLLİ FİLMİNİN KONUSU

Cem Gelinoğlu'nun yaratmış olduğu Ali Kundilli karakteri, modern hayat şartlarını, sigortalı ve sabit bir iş olanağını reddeden, sürekli olarak kendi projelerini üreten ve günün birinde bi projelerinin birileri tarafından keşfedileceğine inanan bir mucittir. Kendisiyle aynı hayalleri paylaşan Vedat ile aynı mahallede yaşayan Ali, en yakın arkadaşının sisteme yenik düşmesi ve birlikte kurdukları bu hayalleri terk etmesiyle birlikte yalnız kalır. Nitekim Vedat'ın sevdiği kadın ile evlenebilmesi için düzenli bir hayata ve sigortalı bir işe ihtiyacı vardır. Ne yazık ki benzer şartlar Ali için de geçerlidir. Fakat genç mucit, sevdiği kadın olan İlknur'u prensesler gibi yaşatabilmek adına hayallerinin kuyruğunu kovalamaya devam eder. Ancak her şey Vedat ile Ayşe'nin kına gecesinde tamamen değişecektir!

 ALİ KUNDİLLİ FİLMİNİN FRAGMANI

2) BENİ SEN ANLAT FİLMİNİN KONUSU

Babası askerler tarafından aranmakta olan Bahar, son derece çetin şartlara sahip bir hayat yaşamaktadır. Ailesi ile birlikte, hiç bir zaman kendisini tam anlamıyla ait hissetmediği bir muhitte yaşayan genç kız, babasının vermiş olduğu sözü tutarak, kendilerine bir ev kiralayacağı günü beklemektedir. Tabi genç kadının tek sorunu bu değildir. Bahar, kendisine ve ailesine tamamen yabancı olan bir muhitte, karşı villada oturan Ekin’e aşık olur. Genç kız aşkına karşılık almak için hayaller kurarken, bir yandan da güzel sanatlar sınavını girip, ressam olmak için şansını denemek istemektedir. Fakat yaşadığı hayat onun hayallerinde kurduğunun çok daha ötesindedir. Senaristliğini ve yönetmenliğini Mahur Özmen'in yaptığı filmin kadrosunda Kürşat Alnıaçık, Nazlıcan Tuncalı, Gerçek Sağlar, Can Sipahi, Serap Sağlar ve Aytaç Arman gibi isimler yer alıyor.

BENİ SEN ANLAT FİLMİNİN FRAGMANI

3) BOYUN EĞMEZ FİLM KONUSU

Louis Zamperini Amerikalı bir uzun mesafe koşucusudur. ABD Olimpiyat Takımında ülkesini 1936'da Berlin'de düzenlenen Olimpiyat oyunlarında temsil eder. Dereceye girip madalya kazanamaz ama müthiş bir final performansı ortaya koyar. Öyle ki Adolf Hitler kendisiyle tanışmak ister. 4 yıl sonra Zamperini Tokyo'daki Olimpiyat oyunlarında favori isimlerden biridir. Fakat o seneki Olimpiyatlar II. Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle iptal edilir ve Zamperini savaşta gönüllü olarak görev alır. Pasifik'te geçirilen bir kaza sonrası iki silah arkadaşıyla hayatta kalmayı başarır ve 47 gün sürecek bir yaşam mücadelesi verirler. Ne var ki kendilerini kurtaranlar düşman taraf olan Japon Deniz Kuvvetleridir ve kurtardıkları savaş esirlerine işkence yapmaktan da geri kalmazlar...
Louis Zamperini'nin gerçek yaşam öyküsünün anlatıldığı ve Laura Hillenbrand'ın kaleme aldığı "Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption" adlı kitaptan uyarlanan filmin yönetmenliğini ikinci yönetmenlik deneyimine imza atan Angelina Jolie üstleniyor.

BOYUN EĞMEZ FİLM FRAGMANI

4) HAYATIN KENDİSİ FİLMİNİN KONUSU

Birçok insana göre Roger Ebert, Amerika'nın en etkili sinema eleştirmenlerinidir. Dünyanın da en tanınmış sinema yazarlarından biri olan Ebert, 4 Nisan 2013 tarihinde, uzun zamandır savaştığı kansere yenik düşüp hayata veda etti. Chicago Sun-Times'da sürdürdüğü 45 yıllık yazarlık ve televizyonda Gene Siskel ile yürüttüğü programcılık kariyerlerininin yanı sıra Pulitzer Ödülü sahibi de olan Ebert, 2011 yılında otobiyografisi 'Life Itself'i yayınlamıştı. Sinema eleştirmenliği kariyerine 25 yaşında başlayan, film eleştirmenliğinin ciddiye alınması ve kurumsallaşmasında öncülük eden Ebert; bütün eleştirmenlerin kullanacağı bir yöntem olacak yıldız sisteminin de yaratıcılığını üstlenen isim olmuştur.

Yönetmen Steve James bu kitaptan uyarladığı filminde ünlü eleştirmenin hayatı ve kariyerini beyazperdeye aktarıyor.

HAYATIN KENDİSİ FİLMİNİN FRAGMANI

5) KESKİN NİŞANCI FİLMİNİN KONUSU

Cesur bir asker olarak tanınan Chris Kyle, yoğun savaş ortamının hüküm sürdüğü Irak’a silah arkadaşlarını korumak için gönderilir. Kyle gerçekten keskin bir nişancıdır ve isabetli atışlarıyla savaş alanında pek çok hayatı kurtarır. Cephede adeta bir efsaneye dönüşür. Ama şöhreti çok geçmeden düşman hatlarında da yayılınca, bu sefer kendisi hedef haline gelecektir... Öte yandan, her ne kadar profesyonel bir asker de olsa zihni, Amerika'da evde bıraktıklarıyla meşguldür...

Yönetmenliğini Clint Eastwood'un başrolünü ise Bradley Cooper'ın üstlendiği filmin senaryosu Chris Kyle, Scott McEwen ve Jim DeFelice üçlüsünün imza attıkları otobiyografik kitaptan yola çıkılarak Jason Dean Hall tarafından kaleme alındı. Savaş dramında başrol Cooper'a eşlik eden isimlerse Sienna Miller, Kyle Gallner, Jake McDorman, Luke Grimes, Sam Jaeger, Owain Yeoman, Billy Miller ve Eric Close.

KESKİN NİŞANCI FİLMİNİN FRAGMANI

 6) SİHİRLİ ORMAN FİLMİNİN KONUSU

Kırmızı Başlıklı Kız, Sindrella, Rapunzel gibi klasikleşmiş pek çok çocuk masalının farklı kahramanları, aynı filmde hem de aynı ormanda buluşsalardı ne olurdu? Grimm Kardeşler'in yaratmış olduğu klasik karakterleri daha farklı bir tarzda karşımıza çıkaran Sihirli Orman; masalların tonunu yansıtan görsel atmosferi, müzikal türüyle aynı potada eriterek beyazperdeye taşıyor. Bir cadı tarafından lanetlenen bir fırıncı ve eşinin hikayesini, klasik masala bağlayan film, çocuk sahibi olmak isteyen çiftin, Sihirli Orman'ın derinliklerinde, cadının kendilerinden talep ettiği malzemeleri temin etme maceralarını anlatıyor. Tabi bu süreçte Fırıncı'nın yolu Grimm masallarındaki baş karakterler ile kesişiyor.

Kamera arkasına Rob Masrhall'ın geçtiği filmin, başrollerinde ise Oscarlı usta oyuncu Meryl Streep, Johnny Depp, Chris Pine, Emily Blunt ve Anna Kendrick gibi pek çok gözde isim yer alıyor.

SİHİRLİ ORMAN FRAGMAN

7) THE IMITATION GAME: ENIGMA FİLMİNİN KONUSU

II. Dünya Savaşı Nazi Almanyası'nın hâkimiyetinde birden çok cephede çok çetin biçimde devam etmektedir. İngiliz İstihbaratı tüm yoğun çabalarına ve yüzlerce kişiyi çalıştırmasına rağmen Almanların kullandığı Enigma şifreleme sistemini çözmeyi başaramamıştır. Almanların çok gizli bir biçimde şifrelediği bu yazışmalar, İngilizlere ve müttefiklerine çok ağır kayıplara mal olmuştur.

Çözüm olarak İngiliz hükümeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı çatısı altında ülkenin en iyi şifre çözen beyinlerini ve kriptoloji uzmanlarını toplar. Bu isimlerden biri de farklı çalışmalarıyla tanınan ve kendi yöntemlerinden ödün vermeyen genç profesör Alan Turing'dir. Turing'in ekibe katılması dengeleri alt üst edecek ama o güne kadar hiç denememiş büyük çaplı bir girişimin de kapısını aralayacaktır.

Ünlü İngiliz matematikçi Alan Turing'i filmde Benedict Cumberbatch canlandırırken kendisine Keira Knightley, Matthew Goode, Rory Kinnear ve Allen Leech eşlik ediyor.

THE IMITATION GAME: ENIGMA FRAGMAN