BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.485,33
HABER /  GÜNCEL

Bu habere baba adayları sevinecek!

Baba adayları mevsimsiz meyveye aşeren eşleri için artık manav manav gezmiyecek. Artık onların tek buluşma noktası var..

Abone ol

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, manav Şükrü Doğan, mevsiminde yetişmeyen meyvelere aşeren anne adayları için kayısı, kiraz ve nektarin ithal ederek satışa sundu. Kirazın kilosunu 100 TL'den, nektarin ve kayısının kilosunu ise 50 liradan satan Doğan, "Baba adayları manav manav dolaşmaktan kurtuldu. İthal olduğu için meyveleri doyumluk değil, tadımlık satıyoruz" dedi.

Alanya'da, meyvelere aşeren hamile kadınların yazın kışlık, kışın da yazlık meyve isteğini değerlendiren Doğan Manav'ın sahibi Şükrü Doğan, yurt dışından meyve ithal ediyor. Bu mevsimde Türkiye'de yetişmeyen kiraz, kayısı, nektarin ve kavun karpuz gibi yaz meyvelerini Güney Amerika'dan ithal ederek tezgahında satışa sunan Doğan, kirazın kilosunu 100, nektarin ve kayısının kilosunu ise 50 liradan satıyor.

Fiyatların pahalı olmasına rağmen ithal olduğu için daha ucuza satamadığını belirten Şükrü Doğan, "Soğuk kış günlerinde bile yaz meyvelerini müşterilere sunuyoruz. Yazlık ürünleri tezgahta gören müşteri önce meyveye daha sonra da fiyatına şaşırıyor. Ancak bu durum, özellikle aşeren hamile kadınlarımız için çok güzel bir fırsat. Baba adayları da manav manav dolaşmaktan kurtuldu. Meyveler ithal olduğu için doyumluk değil tadımlık olarak alıcı buluyor" diye konuştu.

Kışın ortasında yaz mevsiminde yetiştirilen bu meyveleri bulabilmekten dolayı mutlu olduklarını belirten müşterilerden Ayten Güngör ise fiyatların yüksek olmasından dolayı sadece tadımlık satın alabildiklerini söyledi.