BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Bu görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı

Çorlu'da otomobilin arkasına bağladığı köpeği metrelerce sürükleyen şahsın kimlik ve adres bilgilerine ulaşıldı.

Abone ol

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde kimliği henüz belirlenemeyen bir sürücünün otomobilin arkasına bağladığı köpeği metrelerce sürükleyerek götürmesine hayvanseverler tepki gösterdi. Köpeğin sürüklenirken çekilen fotoğrafı üzerine Dova ve Hayvanseverler Derneği (DOHAS), sürücü hakkında suç duyurusunda bulundu. Öte yandan, akşam saatlerinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından "Bu vahşete söz konusu aracın sahibine ve adres bilgilerine ulaşılmıştır. Konu ile ilgili gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır." açıklaması yapıldı.

Çorlu'da hayvansever bir vatandaşın çektiği fotoğraflar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Görüntülerde bir sokak köpeğini aracın arkasına bağlanıp sürüklendiği görülüyor. Görgü tanıklarının anlattığına göre, çevredekiler hemen polise haber verdi ancak araç sahibi hızla olay yerinden uzaklaştığı için köpeğin son durumuna ilişkin bilgi alınamadı.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerin ardından bir çok kullanıcı 'hayvanlara yapılan zulme sessiz kalınmaması' adına paylaşımlarda bulundu. "Gerçek iyilik insanın kendinden daha güçsüz bir canlıya olan merhametinde gizlidir" yorumu çok sayıda paylaşım alırken, Change.org adlı sitede araç sahibinin bulunmasına dair bir kampanya başlatıldı. Savunmasız köpeği vahşice sürükleyen araç sahibine gerekli yasal yaptırımların uygulanması adına başlatılan imza kampanyasına kısa süre içerisinde çok sayıda kişi katılım gösterdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Otomobil arkasına bağlanarak köpeğin sürüklenmesi fotoğraflarını gören Doğa ve Hayvanseverler Derneği üyeleri de, internet siteleri aracılığıyla otomobilin plakasını verip, sürücü hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernekten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Çorlu’da 39 EH 155 plakalı araç, Kore Mahallesi çıkışında meydana gelen olayda şahıs emniyet güçlerine bildirilmiştir. Ancak araç durdurulamadığı için köpeğin durumu belli değil. Açık ihbar niteliğinde olan bu görüntüleri sıkça paylaşarak bu masum cana bu işkenceyi yapan kişi veya kişilerin plakadan tespit edilmesini, adalet önünde suçlarının cezalarını çekmelerini sağlayalım."

Polis ekipleri, suç duyurusu üzerine otomobile bağladığı köpeği sürükleyerek götüren sürücüyü yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

YASA NE DİYOR

5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası, konuyla ilgili şöyle diyor: "Denetim elemanlarınca, hayvanlarına eziyet veren hayvan sahiplerine gerekli yasal işlemleri yapmak suretiyle hayvanlarına el koymakla, uygun bir geçici bakımevine gönderilmesini sağlayarak koruma altına almakla ya da sahiplenilmesini sağlamakla görevli ve sorumludur."


BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI: ARAÇ SAHİBİNE ULAŞILDI

Öte yandan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından bir açıklama yaptı. 

Açıklamada şöyle denildi:

Bu vahşete söz konusu aracın sahibine ve adres bilgilerine ulaşılmıştır. Konu ile ilgili gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır.