BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Bu görüntüler pahalıya patladı! Hepsi kovuldu!

Soma Yırca Köyü'nde zeytin ağaçlarının kesimi sırasında köylülerle kavga eden güvenlik görevlileri işinden oldu.

Abone ol

Yırca'da 6 bin zeytin ağacının iş makinalarıyla kesilmesinin ardından Danıştay'dan durdurma kararı gelmişti. Danıştay'ın kararıyla karışan şantiyede şimdi de 50 güvenlik görevlisiyle birlikte 100 kişi işten çıkarıldı. 

Kolin Grubun bu kararına çalışanlar tepki gösterdi. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, şantiye ve güvenlik amirlerinin şantiye binasından ayrılmasına çalışanlar izin vermedi. Bir güvenlik görevlisi, "Bizi kandırdılar. Bize iş garantisi, emeklilik garantisi verdiler. Bizler de buraya gelip köylülerle kavga ettik. Kullanıldık. Şimdi hakkımızı alıncaya kadar buradayız" dedi.

Kolin Grubu, geçen perşembe saat 20.00 sıralarında, santralin yapılacağı Yırca Mahallesi’ndeki zeytinliklerin bulunduğu bölgeye, ağaç kesimi yapmak üzere iki otobüs dolusu özel güvenlik görevlisi ve iş makinelerini gönderip, ağaç katliamı yaptı. Bölgede zeytinlerin kesilmemesi için 16 gündür nöbet tutan köylülerin direnişine rağmen, arazideki 6 bin zeytin ağacı iş makinelerince üzerlerindeki ürünüyle birlikte söküldü.

a.20141111041759.jpg

Bu sırada özel güvenlik görevlileri, biber gazı da kullandıkları arbede sırasında, mahalle sakinlerinden Mehmet Öksüz, Kamile Çiftçi, Kerem Özkılınç ile Yırca’da zeytinliği bulunan avukat Hasan Namak’ı, kelepçeledi. Ayrıca yine özel güvenlik görevlilerinin kullandığı ileri sürülen gaz fişeğinin kapsülünün isabet etmesi sonucu mahallelilerden Emin Özkılınç, başından yaralandı.

zeytin.jpg

6 bin zeytin ağacının kesilmesinin ardından Danıştay 6’ncı Dairesi’nden, "yürütmeyi durdurma" kararı çıktı. Bunun üzerine de, araziye çevreleyen tem örgütler köylüler tarafından söküldü. Yeni zeytin fidanları dikildi.