BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.427,03
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bu görüntüler MHP'li Topçu'yu kızdırdı

MHP'li Zuhal Topçu, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde örgüt bayrakları olduğunu, kantinlere Öcalan'ın posterlerinin asıldığını iddia etti. Topçu, geçtiğimiz gün yaşanan bir olayı da Meclis'e taşıyarak, polise tepki gösterdi.

Abone ol

Ankara Üniversitesi'nde çıkan olaylar sonrası emniyet amirinin öğrencileri dizerek attığı fırça MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topçu'yu kızdırdı. Polisin kampüslerde gücünün sadece vatansever, ülkücü öğrencilere yettiğini ileri süren Topçu, bazı akademisyenlerinde kampüs içerisindeki teröre destek verdiğini söyledi.

Cebeci Kampüsü'ndeki kantinlere asılan Abdullah Öcalan posteri, üniversiteyi karıştırdı. Bazı öğrencilerin kampüsteki terör sempatizanları tarafından kampüse alınmadığı, akademisyenlerin ise bu öğrencilere destek verdiği iddiaları üzerine, iki grup arasında kavga yaşanmıştı.

MÜDÜR ÜLKÜCÜLERİ İPE DİZDİ

Farklı üniversitelerden gelen bir grup öğrenci Cebeci Kampüsü'nde polis tarafından gözaltına alınmış, emniyet amiri ise öğrencileri fırçalamıştı.

MHP'Lİ TOPÇU'YU KIZDIRDI

Kendisi de bir akademisyen olan MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Zuhal Topçu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında o görüntülere çattı, kampüslerde PKK'lılara göz yumulduğunu, polisin ise vatansever, ükücü öğrencileri hedef aldığını ileri sürdü. Topçu bazı akademisyenlerin de terör gruplarına doğrudan destek verdiğini söyleyerek şöyle konuştu;

"PKK terör örgütü, istediği üniversitedeki militan öğrencilerini 'karşıt görüşlü öğrenci eylemi' formatında harekete geçirmekte, bölücü başının posterleri kampüslere asılmakta, kampüsler PKK paçavralarıyla donatılmaktadır. 

Akademisyenler ayrıca bu militanları koruyup kollamaktadır. Bu materyalleri kendi şahsi odalarında muhafaza etmekte ve eylem anında bunları militanlara ulaştırmaktadır.

"SIRF VATANSEVER OLDUKLARI İÇİN..."

Polisin; Cebeci Kampüsü'nde milliyetçi, ülkücü, vatansever öğrencileri herhangi bir dayanağı olmadan sırf vatansever oldukları için tek sıraya dizip, tehditvari şekilde öğüt adı altında söylemler kullanması acınası bir durumdur. Polisler neden milliyetçi, ülkücü, vatansever gençlere yaptıkları tutumları, PKK'nın dağ kadrosunun üniversitedeki yapılanmasına yapmamaktadır?"