BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,44
ALTIN 2.486,91
HABER /  GÜNCEL

Bu fotoğraftaki yanlışı bulun!

Bir avukatın bürosunda asılı bu fotoğraf başını yaktı. Avukat ne dediyse dinletemedi. Polisler 'biz gördüğümüzü biliriz' dediler.

Abone ol

L.K.'nin bürosunda babası Hasan K. ile Atatürk'ün portreleri duvarda yan yana asılı. Çerçevelerin hemen altında L.K.'ye askerliğini yaparken Milli Savunma Bakanlığı'nın verdiği başarı plaketi var. Polisler, bu plaketi ya görmedi ya da görmezden geldi.

BABASI ÖCALAN'A BENZİYOR

Posta Gazetesi'nde Mesut Hasan BENLİ imzası ile yayınlanan habere göre. 2005'te Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan L.K. askerliğini yaptıktan sonra doğup büyüdüğü yer olan Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde avukatlık bürosu açtı. L.K. büronun duvarına Atatürk fotoğrafıyla birlikte 1993'te ölen babası Hasan K.'nin bir portresini de astı. L.K. bürosuna askerlik sırasında aldığı başarı plaketini de koydu.

ÖCALAN'IN FOTOĞRAFINI ASTI İHBARI

Geçen Mart'ta polise "L.K. bürosuna bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını asmış" diye ihbar geldi.

POLİSİN "ÖCALAN'IN GÖRDÜK" TUTANAĞI

Polis büroyu bastı ve "Abdullah Öcalan'ın elleri göğsünde, gülümseyen, gömlekli ve bıyıklı resminin asılı olduğu tarafımızdan görülmüştür" diye tutanak tuttu. Savcılık soruşturma açtı. L.K. "Bu benim rahmetli babamın fotoğrafı" dedi ama soruşturmayı engelleyemedi.

GÖZALTINA ALINDI, BİLGİSAYARINA EL KONULDU

Savcılık avukat hakkında terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla soruşturma açtı. Savcılığın emriyle polis L.K.'yi Gölbaşı Adliyesi'nde duruşma sırasını beklerken gözaltına aldı. Bürosu bir kez daha basıldı, bilgisayar harddisklerine el konuldu. Polis L.K.'nin sekreterinin Youtube'da bazı Kürtçe klipleri izlediğini de tespit etti. L.K. savcılıktaki ifadesinde portrenin babasına ait olduğunu bir kez daha tekrarladı ve polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.