BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  GÜNCEL

Bu fotoğraflara dikkatli bakın

Örgüte yönelik operasyonda tutuklanan Nebi Kutalmış Ocaklı'nın, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile görüntüleri ortaya çıktı.

Abone ol

 Türk-Kürt çatışması çıkarmak amacıyla BDP Genel Merkezi ile bazı Kürt işadamlarına silahlı saldırı planladığı iddia edilen Türk İntikam Birliği Teşkilatı ile ilgili ilginç bağlantılara ulaşıldı.

Turktime internet sitesinin haberine göre, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılığınca hazırlanan fezlekede Eminağaoğlu ile Ocaklı'nın yan yana çekilmiş fotoğraflarına yer verildi.

Ocaklı'nın Ergenekon sanığı Muammer Karabulut ile fotoğrafı da deliller arasında gösterildi. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz mart ayında Çankaya'da ulusalcı çizgisi ile bilinen AKVİL (Avrasya Kültür İşbirliği ve İş Lobisi) Vakfı'nda, eski İlteriş Türkçüler Derneği Başkanı Nebi Kutalmış Ocaklı ile anafor.org isimli haber sitesi yazarlarından Süleyman Aygün'ün de aralarında bulunduğu yaklaşık yirmi kişi bir toplantı düzenledi.

Toplantı sonrasında Nebi Kutalmış Ocaklı, AKVİL Vakfı Genel Başkanı Metin Genç, Süleyman Aygün ve Zafer Yücel ile birlikte GMK Bulvarı'ndaki Sümer Restaurant'ta yemek yediler. Daha sonra yemeğe Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun da katıldığı belirlendi. Eminağaoğlu'nun bina girişinde karşılandığı, TİBT terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanan Nebi Kutalmış Ocaklı'nın yanına oturduğu fotoğraflandı.



HER TÜRLÜ KİŞİYLE BİR ARAYA GELEBİLİRİM

TİBT'e yönelik operasyonda tutuklanan Nebi Kutalmış Ocaklı ile birlikte görüntülenen eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, fotoğraflarla ilgili, "Ergenekon soruşturmasından tutuklu Ergun Poyraz'la irtibatlandırılmaya çalışılıyorum. Haberler, hafta sonu YARSAV genel kurulunu etkilemeye dönük." ifadelerini kullandı. Ocaklı ile nasıl bir araya geldiği konusunda bir değerlendirme yapmayan Eminağaoğlu, "İddialara gülüyorum. Varsa çıkarsınlar, benim alnım ak. Herhangi bir kaygım yok. Türkiye'de siyasi düşüncesi ne olursa olsun her türlü kişiyle bir araya gelmekten çekinmem." dedi.

Öte yandan yakalanan TİBT üyelerinin suç dosyaları kabarık çıktı. Emniyet kayıtlarına göre, örgüt üyesi Nebi Kutalmış Ocaklı'nın "3167 sayılı Çekle Ödml.Düznl. ve Çek Hami. Korn. Hak. Kanunu'na muhalefet" suçundan Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü'nce 4 adet suç kaydı bulunduğu ve arandığı tespit edildi.