BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bu fotoğraf photoshop değil

Sanki photoshopla oynanmış gibi. Ama gerçeğin ta kendisi. Büşra'nın yüzü ameliyatla düzeltildi bu hale getirildi.

Abone ol

Bursa'da kafatasındaki tümörün yaptığı baskı nedeniyle, yüzünde şekil bozukluğu oluşan genç kız, ameliyatla sağlığına ve yeni yüzüne kavuştu.

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde oturan ve sağ gözünün hemen üstünde bulunan tümör nedeniyle yüzünde bozukluk oluşan Büşra Çakar'ın (17), durumunu öğrenen Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) ve Çocuk eğitim ve rehabilitasyon Derneği (ÇERED), genç kızın sağlığına kavuşması için Bursa Valiliğinin onayıyla bir yardım kampanyası başlattı.

Büşra Çakar, kampanyayla toplanan 25 bin TL sayesinde Acıbadem Bursa Hastanesi'nde, Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölüm sorumlusu ve Başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy, Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Dr. Suat Boyacı ve Kulak Burun Boğaz Bölüm Sorumlusu Prof. Dr. Levent Erişen tarafından ameliyat edildi.

AMELİYAT BAŞARILI

Prof. Dr. Kaya Aksoy, Çakar'ın kafatasındaki tümörün yavaş yavaş büyüdüğünü ve çevre dokuları iterek, kafatasında, yüzde ve gözde şekil bozukluklarına neden olduğunu belirten Aksoy, şu bilgileri verdi:

''Tümör nedeniyle Büşra'nın sağ gözü sol gözüne nazaran 2 santimetre aşağıya inmişti. Tümörün çevre dokulara yapışması, tam anlamıyla temizlenmesinde ve ameliyat sonrasında kozmetik görünümü normalleştirmede zorluk oluşturuyordu. Ancak hastanın tümörü laparoskopik yöntemle tamamen çıkarıldı. Sağ gözünün üzerindeki tümörlü kemik de alındı. Çıkarılan kemiğin yerine yeni bir kemik yapılarak görünüm düzeltildi. Böylece kafatası ve göz bölgesindeki şekil bozukluğu düzeltilmiş ve bu bölge tamamen normal şekline dönmüş oldu.''

OKULUMA DEVAM ETMEK İSTİYORUM

Ameliyatla tekrar normal görünümüne kavuşan Büşra Çakar da önceki halinin çok kötü olduğunu, insanların bakışlarından korunmak için yüzünü hep şapkayla örtmek zorunda kaldığını belirterek, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Yüzündeki şekil bozukluğu nedeniyle okulunu yarım bırakmak zorunda kaldığını anlatan Çakar, ''Sağlığıma kavuştum. Artık okuluma devam etmek istiyorum. Bana yardım eden herkese teşekkür ederim'' dedi.

Böyleydi bu hale geldi. Büşra'ın yeni yüzü sonraki sayada

[PAGE]

Yüzünde güller açan Büşra kameraların karşısında böyle gülüyordu. Sonraki sayfada

[PAGE]