BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.432,98
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu filmler kalbi sinema için atanlara

Kurulduğu günden bu yana sanata destek veren Akbank,sinema tutkusunu ölçümlemek için yenilikçi bir proje hayata geçiriyor.

Abone ol

Kurulduğu günden bu yana sanata destek veren Akbank, sinema tutkusunu ölçümlemek için yenilikçi bir proje hayata geçiriyor. Sinema aşkı, izleyicilerin kalp atışlarıyla somutlaşıyor.

Türkiye’nin en büyük sinema etkinliği İstanbul Film Festivali’nin 33.’üncüsü 05 Nisan 2014’te başladı. Festivali 10 yıldır aralıksız destekleyen Akbank, sinema ve teknolojiyi birleştirerek izleyicileri şaşırtmayı hedefliyor.

Festival boyunca seçili film gösterimlerinde gerçekleştirilen projede, Atlas Sineması’ndaki standımıza uğrayan sınırlı sayıdaki seyirciye kalp atışlarını ölçen özel bantlar takılacak. Bu sayede film boyunca izleyicilerin kalp atışları eşzamanlı olarak takip edilebilecek. Kalp atış cihazlarından ortaya çıkan veriler, farklı film türlerinin ortalama kalp ritmine etkisi, filmlerdeki duygusal yükselmelerin anlık etkileri, filmde kalp atış hızının en yükseğe ulaştığı dakika ve film boyunca yakılan kalori gibi ilginç veriler ortaya çıkartılmasında kullanılacak.

Projenin ilgi çekici sonuçları, çok yakında Akbank’ın sosyal medya hesapları üzerinden ve www.kalbimsinemaicinatiyor.com adresinden takip edilebilecek.

13731260903_49ddcf2550_o.jpg