BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.500,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu festival iştahınızı kabartacak!

Fatih Belediyesi ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığında Sultanahmet Simit Festivali düzenlencek.

Abone ol

Fatih Belediyesi, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Simit Sarayı’nın birlikte düzenlediği ‘Sultanahmet Simit Festivali’, İstanbul simidini tüm yönleriyle tanıtmak, kültürel bir ürün olduğunu vurgulamak ve simide dikkat çekmek amacıyla düzenleniyor.

16- 19 Eylül tarihleri arasında 4 gün sürecek festival süresince birçok etkinlikler gerçekleştirilecek. Etkinliklerin yanı sıra festival programını takip edecek vatandaşlara ücretsiz simit ve çay dağıtılacak.

Konserler çoşturacak

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde gerçekleşecek. 
Festival kapsamında konserler, gösteriler, yarışmalar, sergiler düzenlenecek. İstanbul Hanımefendisi ve Beyefendisi tiplemeleri, Karagöz ve Hacivat’ın Simit Maceraları, tahta bacak, jonglör, sihirbaz, ateşbaz ve Semazen gösterilerinin yanı sıra karikatüristler festival alanına gelenlerin karikatürlerini de çizecekler. Festival boyunca her akşam 21:00 - 23:00 saatleri arasında müzik gruplarının konserleri olacak. Festivalde, Dolapdere Big Gang, Ahırkapı Roman Orkestrası
Güzin ve Baha ile Nostalji ,Romanistlatino, Grup Göçmen's ,Fatih Belediyesi Mehter Takımı Seyr-ü Sefa, Fasıl Heyeti de sahne alacak.

Fotoğraf yarışması

Festival alanına kurulacak stantlarda ise çeşitli etkinlikler düzenlenecek, İstanbul Simidi’nin hazırlanması, pişirilmesi gösterilecek ve belirli zaman dilimlerinde gelen misafirlere simit ve çay ikram edilecek. Festival çerçevesinde bir de ‘fotoğraf maratonu’ adı altında fotoğraf yarışması gerçekleştirilecek.