BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.435,55
HABER /  DÜNYA

Bu fabrikada işe girmek istiyorsanız...

Bursa’da faaliyet gösteren bir tavuk firması, her çalışanını 3 fidan diktirdikten sonra işe alıyor. <br/>Türkiye genelinde ormanlara verilen...

Abone ol

Bursa’da faaliyet gösteren bir tavuk firması, her çalışanını 3 fidan diktirdikten sonra işe alıyor.
Türkiye genelinde ormanlara verilen değerin artırılması için kamu kurumları ve STK’lar çalışmalarını sürdürürken, Bursa’da faaliyet gösteren Has Tavuk firmasının projesi herkesin dikkatini çekiyor. Merkezi Bursa’da olan firma, yeşile önem veren işçileri fabrikasında çalıştırıyor. Susurluk ilçesindeki fabrikanın bahçesine her işçi 3 fidan diktikten sonra işe başlıyor.
Firma olarak kesimhanede görev alabilmek için 2 temel şartın olduğunu belirten Has Tavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir, “Bir tanesi hijyen kurallarını öğrenmek. İkincisi ise göreve başlamadan önce herkes en az üç ağaç dikmek mecburiyetinde. Valilikten bize tahsis edilmiş alana herkes üç ağaç diker. Bir tanesi kendisi ve ailesi, bir tanesi ülkemiz, bir tanesi de Has Tavuk için” dedi.
İşletme ile birlikte ormanların da büyümesini arzu ettiklerini söyleyen Aydemir, “Çünkü bizim yatırımımız geleceğimize. Biz çocuklarımızın geleceği için sağlıklı beyaz et diyoruz. İdari binamızın olduğu bölge asırlık meşe ağaçları ile dolu bir bölgedir. Biz her yıl zaten 3 bin ve 5 bin arası ağaç dikimi yapıyoruz. Bu tesisimizi kurduğumuzda çalışanlarımız da paydaş olsun ve herkes bu kültürle yaşasın istedik. Sivrihisar tesislerini yaparken benim oğlum üç yaşındaydı. Vişne ağaçları ve kiraz ağaçları dikmiştik o bölgeye. Şimdi o bölgeden kiraz ve vişneler kasayla önüme geliyor. Oğlum normalde meyve tüketmeyen bir kişi, bugün 14 yaşında o ağların meyvesini bekliyor. Ne kadar sevindirici bir şey, çocuğa o yaşta doğa sevgisini, ağaç sevgisini aşıladık” ifadelerini kullandı.
Fidan dikme kampanyası konusunda firma olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade eden Aydemir, diğer işletmelerin de bu projeyi desteklemesini temenni etti.
(İHA)