BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.436,44
HABER /  GÜNCEL

Bu Ergenekoncuların bile aklına gelmemişti!

Devrimci Karargah davasının tutuklu sanıklarından eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'dan son bombalar...

Abone ol

Ergenekon sanıklarının bile aklına gelmeyen, Hanefi Avcı'nın aklına geldi. Avcı'ya göre Poyrazköy, Gölbaşı ve Zir Vadisi'nde gömülü halde bulunmuş cephaneliklerdeki silah ve bombaların sahte olduğu iddia edildi.

Devrimci Karargah davasından tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, bilirkişi ve kriminal incelemeleri yapılan Ergenekon silahlarının hepsinin sahte olduğunu iddia etti. Araların da bir Genelkurmay Başkanı, onlarca muvazzaf ve emekli generalin hüküm giydiği Ergekenon davasının sanıklarının hiçbiri bu iddiayı gündeme getirmemişti...

BANA GELENLERİ KULLANIYORUM

Habertürk gazetesine konuşan Hanefi Avcı, son süreçte Cemaatle hesaplaşmada araç olarak kullanıldığı iddiaları için, ''Genelde Cemaat'e eleştirel yaklaşanlar bana geliyor. Doğrunun bilinmesi önemli. Ben hâlâ aynı noktadayım. Şimdi onlar da benim bulunduğum noktaya geldi. Bu durumda onlar beni değil, ben onları kullanıyorum'' diyor.

ORTAYA ÇIKANLAR YARISI BİLE DEĞİL

Başına gelenlerin sebebinin cemaatle ilgili yazdığı kitap olduğunu savunan Hanefi Avcı, ''Ben Cemaat'i çok iyi tanıyorum. Onların içinden geldim. Birini suçladığımda maddi karşılığı olacağını çok iyi biliyorlar. Her lafım onların bir suçuna karşılık geliyor. Kitapta anlatmadığım konular da var. Bütün önemli sırlarını ben ifşa ettim. Şu da var ki; bugün ortaya çıkanlar, ortaya dökülenler söylediklerimin yarısı bile değil'' dedi.

GÖSTERİLENLERİN HEPSİ SAHTE

Cemaatin ilerde yapacağı operasyonlarda Emniyet içinden kendisine karşı çıkabilecek kişileri teker teker harcamakla işe başladığını savunan Hanefi Avcı, ''Benim Ergenekon'cu olmadığım, cuntaya karşı olduğum herkesin malumu. Ergenekon operasyonları denen operasyonlarda gömülü bulunduğu kamuoyuna aktarılan, gösterilen silahların hepsi sahte'' iddiasında bulundu.

SAHTE OLDUĞUNU NEREDEN BİLİYOR?

''Silahların sahte olduğunu nereden biliyorsunuz?'' sorusu üzerine Avcı, ''8 gaz bombası var. Bunları taşımak, bulundurmak suç değil. Suç değilse bunları niye sakladınız? Bir sis kutusu var mesela. Bunlar yer işaretleme aracı. Niye gömülsün ki? Bu sis kutuları, Zir Vadisi'nde, Poyrazköy'de ve Ankara Gölbaşı'nda gömülü halde bulundu'' diye konuştu..

HÜKÜMET KİTABIMI OKUSA TEDBİR ALIRDI

17 Aralık operasyonu yerli bir operasyon mu?

"Tamamen Cemaat'in operasyonu. 17 Aralık'tan 1 yıl önce, MİT Müsteşarı'na yönelik operasyon girişimi olan 7 Şubat yaşandı. Ona rağmen hükümet tedbir almadı. Kitabımı okusalardı tedbir alırlardı.