BIST 9.611
DOLAR 32,50
EURO 34,61
ALTIN 2.478,39
HABER /  POLİTİKA

'Bu defa farklı Gül hesaplaşmaya hazırlanıyor'

Star yazarı Hüseyin Gülerce bugünkü yazısında, Erdoğan'ın tepkisiyle karşılaşan Abdullah Gül'ün aday olma kararından vazgeçtiğini düşünenlerin aksine Gül'ün hesaplaşmaya hazırlandığını kaleme aldı.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2019 seçimlerinde aday olup olmayacağı bugünlerde siyasetin en başta gelen gündem maddelerinden. Peki Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamalarına rağmen karşı aday olarak sahalara inecek mi? Çok merak edilen bu sorunun cevabını Star yazarı Hüseyin Gülerce bugünkü yazında verdi. Abdullah Gül'e en yakın isim olarak bilinen Fehmi Koru'nun dünkü yazısının analizini yapan Gülerce'ye göre Gül, bu defa hesaplaşmaya hazırlanıyor. 

"ERDOĞAN'IN KARŞISINA ÇIKMAYA VE HESAPLAŞMAYA HAZIRLANIYOR"

Gülerce konuyu şu sözlerle açıklıyor;

Bu defa farklı. Bu defa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkmaya ve hesaplaşmaya hazırlanıyor.

Bu konudaki kanaatimi pekiştiren iki gerekçem var. Birincisi, Gül’ün ruh ikizi diyebileceğimiz ve en yakın gazeteci arkadaşı olarak bilinen Fehmi Koru’nun çıkışları...

İkincisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gül ve ekibine yönelik net ve kararlı ağır eleştirileri, bugün neden yaptığının cevabı...

"ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE KARŞI DAHA YERLİ VE MİLLİ BİR KADROYLA"

Koru'nun, dün Gül’ün, bu defa hem de “daha yerli ve milli” bir kadro ile ortaya çıkacağının işaretini verdiğini söyleyen Gülerce, Fehmi Korunun şu satırlarına atıf yaptı:

“Evdeki hesap çoğu kez çarşıya uymuyor siyasette.

“AK Parti ile MHP’ye farklı gerekçelerle katılmış olan kişiler ve onların içinde yer aldığı kitleler, bu ‘kutlu yürüyüşü’ o yürüyüşü başlatanlar kadar benimsemeye hazır değillerse ne olacak? Daha da önemlisi, bu birliktelik görüntüsüyle etkilenmesi ve -verdiği bir karar varsa- onu değiştirmesi beklenen rakip/ler 'Yola devam' derlerse? Ya ‘yerli ve milli duruşa’ daha uygun birliktelikler oluşursa?” Fehmi Koru'nun 10 ocak 2018 tarihli yazısından)

ERDOĞAN HER ŞEYDEN HABERDAR

Abdullah Gül'ün seçimlerde aday olmayacağı ve tüm yaşananlardan sonra Erdoğan'a rakip olmayacağını düşünenlerin aksini söyleyen Gülerce, Erdoğan'ın Gül'ün çıkış yapacağını bildiği için böyle tepki verdiğini ifade eti. Ve Gülerce yazısını şu sorularla bitirdi:

Türkiye’nin nabzını tutan bir lider, Gül ve ekibinin yaptığı toplantılardan, yola çıkma kararlarından habersiz olabilir mi?

Haberi olup da sessiz kalabilir mi? Onların hazırlıklarını boşa çıkarmak için hamlesini yapmayabilir mi?