BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.428,14
HABER /  MEDYA

Bu da Yılmaz Özdil'in cemaat yazısı

Cemaat ile AK Parti arasındaki dershane savaşına Yılmaz Özdil'den de bir yazı geldi. Özdil mevzunun derinine indi.

Abone ol

İNTERNET HABER - AK Parti ile Cemaat arasındaki savaş köşe yazarlarının da baş konusu oldu. AK Parti kalemleri ile Cemaat kalemleri kapışırken, ortada kalanlardan da ilginç yazılar geliyor.

Bugün Hürriyet si yazarı Yılmaz Özdil de "Cemaat filan" başlıklı yazı ile mevzuya dahil oldu. Özdil ne cemaatten yana tavır koydu, ne de AK parti'den... Mevzunun temeline inen Özdil, AK Parti hükümetini eleştirip kaliteli eğitimin öğretmenin refah düzeyini artırmaktan geçtiğini hatırlattı.

İşte Özdil'in yazısından bölümler;

"Bir tarafta, enerjisini-tecrübesini öğrenciye aktarmak için, nispeten çok daha iyi maddi imkânlara sahip dershane öğretmenleri... Öbür tarafta, geçinebilmek için gazete bile satın alamayacak hale gelen, pazarda limon satmak zorunda kalan, adeta hayata küsen devlet okulu öğretmenleri.

*

Bir tarafta, dişinden tırnağından arttırıp, boğazından kesip, evladını mecburen özel okula, dershaneye göndermeye gayret eden ana-babalar... Öbür tarafta, boğazından kesse bile yetmediği için, özel okula, dershaneye gönderemediği evladının yüzüne bakmaya utanan ana-babalar.

*ERDOĞAN'IN MEMLEKETİ GETİRDİĞİ YER BU

Fakir fukara edebiyatıyla oy toplayan, mitinglerde “kapıcının çocuğu okumasın mı, evlere temizliğe giden teyzemin çocuğu okumasın mı?” diye bağıran Tayyip Erdoğan hükümetinin, memleketi getirdiği nokta budur. Devlet öğretmenlerini, AKP kadar mağdur eden, yoksullaştıran, hatta sokaklarda coplatan, tekmeleten bir başka hükümet görülmemiştir. Dershane patlaması, bunun sonucudur.

*

Çocuklarımızın “insan gibi yetişmesi”ni istiyorsak, öğretmenlerimizin “insan gibi yaşaması”nı sağlamak zorundayız. Meseleyi, sadece cemaat meselesi olarak görüp, kapanırsa kapansın diyen, yanılır. Devlet okullarındaki eğitimin imha edilmesi, Köy Enstitüleri’nin imha edilmesinin devamıdır.