BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
HABER /  GÜNCEL

Bu da oldu çocuğuna verdiği isme bakın!

KIRIM'ın başkenti Simferopol'de yaşayan bir çift, yeni doğan bebeklerine değeri 16 bin doların üstündeki sanal para birimi Bitcoin'in ismini verdi. Bebeğin babası, maddi durumunu Bitcoin sayesinde düzelttiği için bu ismi tercih ettiklerini söyledi.

Abone ol

Yükselen değeriyle gündemden düşmeyen sanal para birimi Bitcoin'in adı artık bir bebekle yaşayacak. Simferepol'de yaşayan bir çift, yeni doğan bebeklerine Bitcoin'in ismini verdi. 31 yaşındaki baba Oleg, maddi durumunun Bitcoin sayesinde düzeldiğini ve bu şekilde sanal para endüstrisine minnettarlığını göstermek istediğini ifade etti.

Çift, şimdiden gelecekte olabilecek çocukları için de planlar yapmaya başladı. Oleg, bir kızı olursa ona, bir başka popüler sanal para birimi olan Dash'in isminden yola çıkarak Daşa ismini vereceklerini söyledi. Oleg, ikinci oğluna da Bitcoin'in gizemli yaratıcısı Satoshi ismini vermeyi planladığını da aktardı. Dünyanın değeri en yüksek sanal para birimi olan Bitcoin'in değeri bu yıl 20 kat artış göstererek 20 bin doları aştı. Ancak 20 Aralık'ta Bitcoin ani bir değer kaybı ile karşı karşıya kaldı ve değeri 16 bin 500 doların altına indi. Bitcoin'in, bugünkü değeri ise 17 bin dolarda.