BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu da evlenilecek robot

Artık bir robotla yuva kurabileceksiniz. Bu robotlar kusursuz güzellikte... Dert dinliyor, yemek hazırlıyor ve dahası...

Abone ol "Kusursuz güzellikte hümanoid" robotlar neredeyse hazır. Robotlarla evlilik yapılabilecek.

Maastricht Üniversitesi Yapay Yaşam araştırmacılarından Prof. David Levy yine iddialı konuştu.

Honda merkezinde rehberlik yapan, merdiven inip çıkabilen, karşısındakini tanıyabilen, konuşabilen ünlü robot Asimo'yu geliştiren Japonların hümanoid yani "insansı" robot konusunda son aşamalara geçtiklerini söyleyen Prof. Levy, "Yüzyılın ortalarında robotlarla sex sıradan bir şey sayılacak, robortlarla evlilik bile yasal hale gelecek" dedi.

CAZİBELİ KADIN ROBOT

Levy, ABD'nin ünlü teknoloji merkezi Masachussetss Teknoloji Enstitüsü'nde de "fame-fatale" ya da "cazibeli kadın" robotu geliştirildiğini söyledi. Dahası Massachussetss eyaletinde de 2050'lerde "robotlarla evlilik" için hukuki altyapı hazırlıklarının şimdiden tartışıldığını da belirtti.

ZAMANLA KABUL GÖRECEK

Dahası, inanması güç olsa da bunlarla ilişkilerin de bir hukuku olacak. Liberal özgürlükler konusunda ilerici bir konumda bulunan Hollanda, insan-robot evliliklerini yasal hale getiren ilk ülke olabilir. Levy'e göre önceleri farklı ırklardan evlilikler gibi bu bir tabu olarak karşılansa da zamanla alışılıp kabul görecek.         

"Hümanoidlerin" özellikleri ne olacak:

* Kusursuz fiziksel güzelliğe sahip olacaklar
* Verilen komutları anında yerine getirecekler
* Ev güvenliğini sağlayacaklar
* Dert dinleyecekler
* Belli bir program yüklenerek örneğin yemek bile hazırlayabilecekler.