BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  GÜNCEL

Bu da Ergenekonun genelevcisi

Ergenekon iddianamesinde, genelev işleten ve aynı zamanda Türk Tanıtım Birliği adlı derneğin başkanın da adı geçiyor.

Abone ol Ergenekon iddianamesinde Almanya’nın Bremerhaven kentinde Taylandlı kadınların çalıştığı genelev işleten ve aynı zamanda Türk Tanıtım Birliği adlı derneğin başkanı olan Ali Uzunoğlu’nun adı geçiyor.

İddianamenin 1913’üncü sayfasında Hayrettin Ertekin’in sorgulanmasına ilişkin olarak Ertekin’in evinde bulunan Ali Uzunoğlu’nun eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i vatan hainliğiyle suçladığı yazıya da yer verilmiş.

Binlerce mektup yazdı

15 yıldır Türkiye’nin yanlış bir Anayasa ile yönetildiğini iddia ederek milletvekillerine, Genelkurmaya, hukukçulara ve Anayasa Mahkemesi’ne binlerce mektup yazan Ali Uzunoğlu, Hürriyet’e "Madem adım iddianamede geçiyor, beni de içeri alsınlar. Almanya’daki Federal Başsavcılığa Ergenekon üyesi olduğumu yazarak kendimi ihbar ettim. İfademin alınıp, Türkiye’ye gönderilmesini talep ettim. Cevap bekliyorum" dedi.

Türkiye Anayasası’nın "Türkiye devleti bir cumhuriyettir" şeklindeki 1’inci maddesinin yanlış olduğunu ve "Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir" diye değiştirilmesi takıntısıyla yıllardır TBMM üyeleri ve devletin tüm kurumlarını mektup bombardımanına tutan Ali Uzunoğlu, yazdığı kitabında da Anayasa değişikliğini engelleyen güçlerin Türkiye’yi bataklığa sürüklemek istediklerini ileri sürüyor.

Tolon’la görüştü

Takıntısı için defalarca Türkiye’ye giden hatta dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile de randevu alıp görüşen Ali Uzunoğlu, 1995’de, Avrupa Parlamentosu Dilekçe Komisyonu’na yaptığı başvurudan sonra, Genelkurmay Başkanlığı’nın Halkla İlişkiler Bölümü’nden randevu aldığını ve o dönemde Tuğgeneral olan Hurşit Tolon ile görüştüğünü kitabında da yazdı. "Atatürk’ün Çakırcalısı" adlı kitabında Tolon Paşa’nın kendisine "ön kapıdan değil arka kapıdan" girmesini tembih ettiğini öne süren Uzunoğlu, "Tolon Paşa suçluysa ben de suçluyum. Beni de tutuklasınlar. Türkiye ancak Anayasanın değişmesiyle demokratik bir düzene kavuşur. Kimseden korkum yok. Savcı Zekeriya Öz beni çağırsın, anında gidip ifademi veririm" dedi.