BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  MEDYA

Bu Cemaat iddiaları gündemi sallayacak!

Yeni Şafak'ın derin ismi Cem Küçük'ten her satırı olay niteliğinde bir ifşaat geldi. Küçük, Cemaat içindeki 30 kişinin nerede, nasıl yapılandığını kimleri kullandığını açıkladı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Cemaat ile AK Parti arasındaki savaşta bugün dudakları uçuklatan ifşaatlar geldi. Yeni Şafak si'nin derin yazarı Cem Küçük, Cemaatin Emniyet ve Yargı'da bir cunta çetesi olduğunu iddia etti.

İddiasına göre Cemaat'teki bu Emniyet-Yargı cuntası, Başbakan Erdoğan'ı devirmek istiyor. Yine iddiasına göre merkezleri de Kuzguncuk'ta bulunuyor. Dediğine göre Başbakanlık yakında bu Kuzguncuk cuntasını belgeleriyle ifşa edecek.

3 ÜNLÜ GAZETECİNİN ADINI VERDİ

Cem Küçük isim de verdi. Bu isimler arasında medyanın çok bilinen 3 ismi yer alıyor. Radikal'ın Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, Hürriyet'in etkin kalemi Ahmet Hakan ve Sabah yazarı ünlü gazeteci Nazlı Ilıcak.

Küçük'ün iddiasına göre Nazlı Ilıcak, bu Emniyet-Yargı cuntasındaki polis şefiyle hemen her gün görüşüyordu. Şimdi de cuntanın 2 adamı Ilıcak'a istediğini yazdırıyor.

Yeni Şafak'ın derin isminin Ahmet Hakan hakkındaki iddiaları ise muhafazakar yazarın şantajla susturulduğu yönünde.

İŞTE HER SATIRI BOMBA OLAN YAZI;

Emniyet-Yargı cuntasının kara propaganda santrali: Kuzguncuk
Erdoğan'ı indirme planları yapan Emniyet-Yargı cuntasını önemli istihbarat örgütleri biliyor. Belli başlı dünya devletlerinin üst düzey istihbaratçıları ve diplomatları her şeyin farkında. Fakat kendi çıkarları gereği meşru demokratik hükümetin yanında yer almıyorlar. Bu cuntanın varlığını Erdoğan'a ve Türkiye'ye karşı koz olarak kullanıyorlar. İkili görüşmelerde masaya o cuntadan aldıkları kimi istihbari gizli belgeleri koyuyorlar. Kendi içimizden yaşadığımız bir ihanet sözkonusu. Kendi devletinin mahremlerini grupsal çıkarları için başka istihbarat örgütlerine sızdıran bir çete bu. Ana omurgası 30 kişiden oluşan Emniyet-Yargı cuntası dolaylı uzantılarıyla birlikte çok daha büyük etki alanına sahip.

TARAF VE SÖZCÜ DE VER

Emniyet-yargı cuntasının en iştahlı şekilde manipüle ettiği gazete Taraf. Bu gazetenin manşetlerini doğrudan polis şeflerinin attığını bilmeyen bir diplomat yok Ankara'da. Sözcü'nün manşetlerini doğrudan bu ekip atmıyor ama Sözcü'de kendilerine zarar verecek tek satır çıkmasını engelliyorlar.

EYÜP CAN HAKKINDA ŞOK İDDİALAR

Bu noktada en ilginç aktör Radikal'in başındaki Eyüp Can. Eyüp Can'la ilgili önce Stratfor belgesini beraber okuyalım. Reva Bhalla ile görüşen kişinin ismi geçmiyor. Ama ben kesin bir istihbaratla söylüyorum ki, o kişi Eyüp Can'dır. Aksini kimse söyleyemez.

Bhalla'nın notları şöyle: 'Washington'da buluşuyorlar. 10 yıl boyunca muhafazakar bir Gülenci olan yazar ancak birkaç yıl önce değişim yaşamış. Gülen'den kurtulmak istiyor ama kurtulamıyor. Buluşmanın ilk anlarında bir hayli paranoyak davranıyor. Gülen modelinin açık bir şekilde çok başarılı olduğunun altını çiziyor. Fethullah Gülen'in şeker hastası olması nedeniyle hareket içinde eskisi kadar aktif olmadığını, cemaatin çoğu ABD'de yaşayan 12 kişilik bir akil adamlar grubu oluşturduğunu da anlatıyor. Gülen okullarının veri tabanını hazırlamaya çalıştığını, ancak çabalarının boşa gittiğini belirtiyor. Cemaat bünyesinde hiyerarşi çok katı. Hücre örgütlenmesi şeklinde çalışıyorlar. 'Ben beş kişiden sorumluyum. Bir başkası da, benim seviyemde beş kişiden sorumlu' diyor Eyüp Can. Üst düzey Gülenciler de hepsinin 'vesayeti altındakilerin' maddi durumu ve sağlığıyla ilgili bilgi alıyor. Onlara kafa tutabilecek buna benzer bir teşkilat yok. Polisin içinde çok güçlüler. Yargı sisteminde de daha fazla Gülenci yargıç olması için çalışıyorlar.'?

CEMAATİN GÖNÜLLÜ DEĞİL ZORUNLU EMİR SUBAYI

Aslında bu belge bile Eyüp Can'ın işlevini kanıtlıyor. Belki gönüllü değil ama zorunlu bir emir subaylığı Eyüp Can'ınki. Zaten o yüzden Radikal'in başında. Hiyerarşi çok katı ve ağabeyler isterse bir günde Can'ı bitirir. Sözde solcu gözüken Radikal öyle kritik zamanlarda öyle manşetler atıyor ki, cuntadan alkış alıyor Eyüp Can. Öte yandan Can, Başbakan'a eskiden yakın olmuş birini de dönüştürmeyi başardı. Bunu artık hangi yöntemlerle yaptı bilmem ama başardı. Bu zor dönemde hakikatleri yazamayan biri haline getirdi o kişiyi. Sözde Erdoğan'ı savunan o yazar epey iyi bilir bu cunta gerçeğini ama herhalde korkudan susuyor.

AHMET HAKAN DOSYALARI VAR

Buna benzer şekilde gönüllü değil zorunlu kontrol altına alınanlardan biri de Ahmet Hakan. Ahmet Hakan için iddianame bile hazırdı. Emniyet ve Yargı cuntasının elinde Ahmet Hakan'la ilgili olmasını istedikleri hemen her şey vardı. Sonra tutuklanmadı. Bu şekilde boynuna yular takıldı. Kendisini tutuklamak isteyen o yapının aleyhine tek satır yazmıyor Ahmet Hakan.

NAZLI ILICAK CUNTA İLE HERGÜN GÖRÜŞÜYOR

Ve tabii değişmez ismimiz Nazlı Ilıcak. Daha önce Nazlı Hanım'ın Emniyet-Yargı cuntasının başlarından biri tarafından nasıl yasadışı şekilde kullanıldığını, ona kitaplar yazdırıldığını deşifre etmiştim. Sonra her hafta bir araya geldiği o polis şefiyle görüşmeyi çok azalttı Ilıcak. Ama Emniyet-Yargı cuntasının kara propaganda santrali Kuzguncuk, Ilıcak'la görüşmeye devam etti. Polis şefleri Kuzguncuk'a talimatları veriyor. Kuzguncuk'tan iki görevli de Ilıcak'a kibarca (!) rica da bulunuyor. Yine aynı hukuk dışı ilişki sözkonusu.

BAŞBAKANLIK İFŞA EDECEK

Zaten Kuzguncuk'un hoşgörü, diyalog, insan hakları kamuflajları altında nasıl bir cuntacı kara propaganda merkezi haline geldiği yakında ortaya çıkacak. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Kuzguncuk raporu en nihayet açıklanacak ve herkesi şaşırtacak...

HÜKÜMETİ DEVİRMEK İSTİYORLAR

Buradan ilan ediyorum: Kirli, pis bir oyun oynuyorsunuz. Emniyet ve yargıda yer etmiş bir cunta medyayı da kullanarak seçilmiş, meşru hükümeti devirmek istiyor. Bu yapılan dünyanın her demokratik ülkesinde suçtur. Devletin bütün kurumları her şeyin farkında. Devlet kendisine yönelik cunta faaliyetlerini artık anında öğreniyor. Eski Türkiye değil burası. Bu sevdadan vazgeçin. Bu cuntayı içinizden söküp atın.