BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bu bir kuru fasülye pozu

Muzaffer Tekin, Ergenekon Davası'nda ifade verdi. Olay yaratan bu fotoğraf için bakın ne dedi?

Abone ol

Ergenekon davasında tutuklu sanık Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Sanık Tekin, "Danıştay saldırısı ile ilişkilendirilmeseydim burada bulunmazdım." dedi. Bazı sanıklar çektirdiği fotoğrafın çekildiği toplantıyı ise, "Kuru fasulye toplantısıydı." diye anlattı.

Muzaffer Tekin duruşmada savunmasına saat 15:30 sıralarında başladı. Yaklaşık 1 saat boyunca kendini savunan Tekin'in savunması yarıda kesilerek sonraki oturuma bırakıldı. Mahkeme Heyeti sanıkların taleplerini dinlemeye başladı.

VELİ KÜÇÜK'Ü 5 DAKİKA BİLE GÖRMEDİM

Muzaffer Tekin savunmasında "Veli Küçük ile 5 dakika bile yüz yüze görüşmüşlüğüm yok. Ancak hakkında sitayişle bahsedildiği için 'Nerede görürsem elini öpeceğim' dedim. Bu Gülbettin Hikmetyar'ın dizinin dibinde oturmanın yanında hiçbir şeydir." dedi. Savunmasında sık sık köşe yazarlarına ve yazılarına atıfta bulunan Tekin, "Kurtuluş Savayı öncesi mütareke basını 'İşgalcilere karşı konulmamalı' şeklinde yayınlar yaptı. Mustafa Kemal ve arkadaşlarını zavallı ve isyancı gösterdiler. Günümüzde ise adından da belli olduğu gibi Taraf, Star, Sabah, Vakit, Zaman, Yeni Şafak gibi gazeteler de aynı yayınları yapıyor. Hatta onları geçtiler. Ulusalcılığın için boşalttılar, faşistlikle özdeşleştirdiler. Ulusalcılık Atatürk milliyetçiliğidir. Karşılığı yurt sevgisidir." şeklinde konuştu.

Fotoğraftakiler, soldan sağa: Kuddusi Okkır, Oktay Yıldırım, Fikri Karadağ, Hüseyin Görüm ve Muzaffer Tekin
KURU FASULYE TOPLANTISI

Basında yer alan Fikri Karadağ, Hüseyin Görüm, Oktay Yıldırım ve Kuddusi Okkır ile çekilmiş fotoğrafın arkadaşına ait piknik alanında çekildiğini belirten Muzaffer Tekin, "Bu bir kuru fasulye toplantısıydı. Gittiğimiz yerde kuru fasulyeyi iyi yapıyorlardı. Bunun dışında bu kişilerle çok fazla görüşmem olmadı." dedi.

BANA TEKLİF ETTİLER AMA KABUL ETMEDİM

"İddianamede Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi içerisinde yer aldığım iddia ediliyor. Bana bu oluşumdan teklif geldi ancak kabul etmedim. Oluşumları izlerim, takip ederim." diyen Tekin değerlendirip ona göre destek verdiğini dile getirdi. Tekin, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'ni kastederek, "Ben o oluşumda yer almadım" şeklinde konuştu.

Ergenekon soruşturmasının bir oyun olduğunu iddia eden Muzaffer Tekin, "Bugün oynanan oyun da Danıştay saldırısında olduğu gibi yargı tarafından ortaya çıkarılacaktır." ifadelerini kullandı.