BIST 9.567
DOLAR 32,46
EURO 34,51
ALTIN 2.474,35

Bu bir düzeltme ve özür yazısıdır!

Yazının ana konusuna geçmeden önce bir hak helalliği almam ve düzeltmede bulunmam gerekiyor.

Yıllardır alışılagelmiş bir sistem içinde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri yazıyorum. Ancak bugün istisnai bur durum var.

"İstisnai bir durum var" dememe bakmayın. Afilli bir yazıyla huzurunuza gelmedim, üzgünüm! Bugün okuyacaklarınız sadece ve sadece bir düzeltme ve özür yazısı olacak.

Dün kaleme aldığım yazıda, İş ve Meslek Danışmanları'na yapılan bir haksızlığı  dile getirmiştim. Bu personelin memuriyete alınması sırasında maaşlarından 800 TL kesildiğini dile getirmiş ve şunları söylemiştim:

"Tamamı bu statüye geçtikten sonra kendilerine, "Siz bu statüye geçmeyi kabul ettiğinize göre maaşlarınızdan 800 TL kesinti yapılacak" dendi.

Çoğunun düzeni altüst oldu. Tayin usulüyle atandıkları illerde kiraladıkları evlerden çıkmak zorunda kaldılar. Bankalardan çektikleri kredileri ödeyemez hale geldiler.

Aylarca bakanlığa isyan ettiler ve nihayet Başbakan seslerini duydu, "Bu haksızlığı ortadan kaldırın" talimatı verdi. Bakanlık haksız yere ellerinden alınan paranın iadesine karar verirken, ortaya bambaşka bir komedi çıktı. İşkur'un Genel Müdürü, "Bu maaş onlara çok efendim" diyerek yapılacak olan iadeye itiraz etti!

Sebep mi?

Beyefendinin oğlundan fazla maaş alamasınlar diye!
"


Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan aradılar. Arayan kardeşim, yazıdaki bazı rakamsal hatalar konusunda bilgi verdikten sonra istemeden yaptığım önemli bir hata olduğunu söyledi.

Ben yazımda, "İşkur'un Genel Müdürü, "Bu maaş onlara çok efendim" diyerek yapılacak olan iadeye itiraz etti! Sebep mi? Beyefendinin oğlundan fazla maaş alamasınlar diye!" demişim.

Hemen düzelteyim...

Yazıda bahsini ettiğim cümleleri söyleyen kişi İşkur İstanbul Şube müdürü Muammer Coşkun'dur. Hatta maaş indiriminin ardından kendisine, "Müdürüm içiniz soğumuştur inşallah. Artık çocuğunuzdan daha az maaş alıyoruz" diyen personeli, İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna, Başakşehir Şubesi'ne sürgün etmiştir Muammer Coşkun...

Anlayacağınız mesele doğru ama, yazıda geçen isim yanlış.

Bu nedenle dünkü yazıda suçladığım İşkur Genel Müdürü Nusret Yazıcı beyefendiden ve yanlış bilgilendirdiğim okurlardan tüm samimiyetim ve saygımla özür dilerim...

Yarın sabah bana uğrarsanız yeni bir yazı konusuyla karşınızda olacağım inşallah...