BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu bileklik stresi yok ediyor

Giyilebilir teknolojilerde çok hızlı bir gelişme ve özelleşme görüyoruz, bunun son örneği stresle başetmenize yardım edecek bileklik Olive.

Abone ol

Şimdiye kadar çok ilginç yetenekleri olan teknolojik bileklik tasarımları gördük. Bunların bazıları akıllı telefonunuzu şarj etmeye yarıyor, bazıları ise size sigarayı bıraktırmaya çalışıyordu.

Konserlerde 
ışıklı bir şov cihazı olanları da var ama strese karşı bize yardımcı olacak, Olive gibi bir cihazı ilk kez görüyoruz.

Stres günlük hayattaki en büyük düşmanlarımızdan biri. İnsan sağlığını tehdit eden en büyük etkenlerin başında olan stresle başetmek için meditasyon, ilaç tedavisi veya yoga gibi farklı şeyleri deneyebilirsiniz. Ama neden işin içine biraz giyilebilir teknoloji sokmuyoruz? “Olive” bileklik bu iş için tasarlanmış.

Olive devamlı fiziksel durumunuzu takip ediyor ve stres belirtilerini gözlemliyor. Uyku, beslenme ve güneş ışığına fazla maruz kalma gibi noktaları analiz ediyor, akıllı telefon uygulamasıyla hakkınızda daha fazla bilgi toplayıp, size çözümler önermeye çalışıyor.

bu-akilli-bileklik-stresi-yok-ediyor.jpg

Olive bileklik sensörleri ile devamlı nabız, cildinizdeki iletkenlik seviyesi, ortam ışığı, hareket miktarı, kas gerginliği benzeri kişisel verileri topluyor. Kullandığı algoritmalar ile stres altında olduğunuzu saptarsa size ya ufak titreşimlerle veya LED ışıkları ile uyarı veriyor. Ama tabii ki bu uyarıyı dikkate almak, önerilen bir stres kontrol egzersizini yapmak veya tamamen kayıtsız kalmak sizin elinizde. Olive’e şu anda devam etmekte olan IndieGoGo kampanyası ile 129 Dolar’a önsipariş ile sahip olabilirsiniz.

Hayatın stresi ile baş etmenizi kolaylaştıran akıllı bileklik Olive’in videosunu izlemek için