BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bu bekleyiş ölümden beter!

Adana'da 3 gün önce baraj kapağının patlaması sonucu suya kapılan 8 işçiden hala bir haber alınamadı

Abone ol

Adana'da 3 gün önce baraj kapağının patlaması sonucu suya kapılan 8 işçiye hala ulaşılamadı. Ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor. Ölen iki işçinin cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Adana'nın Kozan İçesi'ndeki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağının patlaması sonucu suya kapılarak hayatını kaybeden işçiler Eyüp Altuntaş ve Cumali Değirmenci, düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenaze törenine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Kaymakam İzzettin Sevgili, İlçe Belediye Başkanı Kazım Özgan, İlçe Emniyet Müdürü Akın Zaimoğlu katıldı.

ÇOCUK SEVİNCİ YAŞIYORDU

Evli bir çocuk babası Değirmenci'nin toprağa verilmesi sırasında duygulu anlar yaşandı. Eşi Rüveyda Değirmenci güçlükle ayakta durabildi. Değirmenci çiftinin 4 yıl boyunca çocukları olmadığı, 3 yıl önce Semih isimli bir erkek bebekleri olduğu öğrenildi.

'NİYE DİKKAT ETMEDİNİZ?'

Altuntaş'ın kardeşi Yüksel Altuntaş ise patlamada kusur olduğunu öne sürerek Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a ağabeyinin barajdaki çatlaklardan bahsettiğini belirtip 'Çatlaklar kum torbasıyla kapatılark çalışılır mı? Ağabeyim daha gencecikti' dedi. Vali Coş ise 'Savcılar el koydu gereği yapılacak. Madem böyle bir bilgi vardı, niye daha önce bize söylemediniz. Tedbir alırdık' yanıtını verdi.

KAYIPLAR İÇİN DÖRT KOLDAN ARAMA SÜRÜYOR

Baraj sularında kaybolan 8 işçiyi arama çalışmaları gün boyunca sürdü. Vali Hüseyin Avni Coş, ''Bu kayıp arkadaşlarımızın bir kısmının vefat etmiş olduğu, cenazesinin de bu çamur içinde bulunabileceği varsayımından hareketle sualtı ekiplerimizi de göreve başlattık. Mevcut ekiplerimize ilave olarak, 27 kişilik 6 ekip 3 botla su altı ve üstünde çalışmalara devam ediyor. Ayrıca, 103 afet acil, arama kurtarma teknisyeni de çalışmalara karadan destek veriyor. Havadan, karadan, sualtı ve su yüzeyinden olmak üzere 4 yönlü araştırmalara devam ediyoruz' diye konuştu.